TRT 800 muhabirinin işine son verdi, gazeteciler tepki gösterdi!

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı, TRT'nin Türkiye genelinde işine son verdiği yaklaşık 800 kaşeli yurt muhabirinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
TRT 800 muhabirinin işine son verdi, gazeteciler tepki gösterdi!

Yazılı bir açıklama yapan AGD Başkanı Mehmet Aydın, şunları kaydetti: "Geçen hafta TRT yurt haberleri örgütünde sözleşmeli ve kaşeli olarak yurt genelinde çalışan 800'e yakın meslektaşımız işten çıkarılarak, kış ortasında geçim sorunlarıyla başbaşa bırakılmışlardır. TRT'nin yurt haberleri alanlarında zor şartlar ve ekonomik sıkıntılar içerisinde geçimini sağlamak için çalışan 800 meslektaşımızın işlerine son verilerek mağdur edilmeleri, ülkemizde benzeri ilk kez görülen ve oldukça üzüntü verici bir uygulamadır.



Bugün ülkemizde gazetecilerin büyük bir çoğunluğunun, 212 sayılı yasadan ve çeşitli sosyal güvencelerden mahrum bırakılarak yoksulluk sınırı altında verilen ücretlerle çalıştırılması yetmiyormuş gibi TRT'nin de 800 yurt muhabirini işten çıkarması, Türkiye'de basın çalışanlarının hangi güç şartlarda geçim mücadelesi verdiklerinin somut bir göstergesidir. Medya sektöründe işsiz gazeteciler ordusunun çığ gibi büyüdüğü bir ortamda 800 dolayındaki yurt muhabiri meslektaşımızı topluca ve insafsızca mağdur etmesinden dolayı TRT yönetimini kınıyoruz. AGD yönetimi olarak, iktidarın ve TRT yönetiminin, TRT çalışanlarının mağduriyetlerini en kısa zamanda gidermelerini bekliyoruz." Cihan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin