TRT 2'nin 'Evliya Çelebi'si Mostar'dan atladı!

Ömer Faruk Aksoy, 24 metre yüksekliğindeki Mostar Köprüsü’nden Neretva Nehri’ne atlayış gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
TRT 2'nin 'Evliya Çelebi'si Mostar'dan atladı!

TRT 2’de yayını devam eden 'Evliya Çelebi'nin Dünya Şehirleri' adlı belgeselin sunucusu 67 yaşındaki Ömer Faruk Aksoy, 24 metre yüksekliğindeki Mostar Köprüsü’nden Neretva Nehri’ne atlayış gerçekleştirdi.



TRT 2’nin ilgiyle takip edilen yapımcılığını Mustafa Aksay’ın üstlendiği 'Evliya Çelebi'nin Dünya Şehirleri' belgeseli, Evliya Çelebi'nin takip ettiği rotayı 21. yüzyılda takip eden bir seyyah olan Ömer Faruk Aksoy’un sunumuyla yayınına devam ediyor. Günümüz seyyahı Ömer Faruk Aksoy, gittiği şehirlere Evliya Çelebi’nin gözünden bakıyor ve büyük seyyahın anlattığı ayrıntıları TRT izleyicisine yaşatmaya çalışıyor.



Belgeselin Mostar bölümünde 453 yıldır yapılmakta olan Mostar Köprüsü Geleneksel Atlama Yarışları ekrana taşındı. Ana kameranın bulunduğu nokta, 17. Yüzyılda Osmanlı yetkililerinin ve Evliya Çelebi’nin de yarışmaları izlediği yerde kuruldu ki, TRT izleyicisi de Evliya Çelebi’nin gözünden Mostar’ı görebilsin.



Yarışma sonrasında ise ilgiyle takip edilen “EVLİYA ÇELEBİ’NİN DÜNYA ŞEHİRLERİ” belgeseli, seyyah sunucu Aksoy ve TRT 2, Türk televizyonlarında bir ilke imza attı.

67 yaşındaki seyyah sunucu Aksoy, “Mostar Köprüsü Atlama Kulübü” uzmanlarının denetimi altında ve ortak bir çalışma ile 24 metre yüksekliğindeki Mostar Köprüsü’nden atlayışını gerçekleştirdi.

Dik atlayışla kendini Neterva Nehri’nin serin sularına bırakan Aksoy’un atlayışı izleyenlerden büyük alkış aldı.



Ömer Faruk Aksoy, belgeselin diğer bölümlerinde de türlü maceralara yelken açarken; cesaretin, yaşama sevincinin, hayata bambaşka gözlerle bakıp fark yaratmanın gençlikle bir ilgisi olmadığını hatta bunların olgunluk potasında eridiğinde dünyaya nice kıymetli izler bıraktığını TRT 2 aracılığıyla tüm izleyenlere anlatmış oluyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin