Trollere HDP engeli!

Ankara 7’nci Sulh Ceza Hakimliği, 132 sosyal medya hesabına erişimin engellenmesi kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Trollere HDP engeli!

Kararda söz konusu hesaplarda yayınlanan mesajların toplumsal barışı tehdit ettiği belirtildi. 

PKK’nın Dağlıca ve Iğdır saldırılarının ardından, bazı sosyal medya hesaplarından HDP ve üyelerini hedef alan mesajlar yayınlanmıştı. HDP’nin avukatlarından Nuray Özdoğan, tespit ettikleri 132 sosyal medya hesabına erişimin engellenmesi için Ankara 7’nci Sulh Ceza Mahkemesine başvurdu.



Yapılan başvuruda, söz konusu hesaplardan yapılan paylaşımların suç unsuru taşıdığı iddia edilerek şöyle denildi: “Söz konusu hesaplardan yapılan paylaşımlar hem kamu düzenini ,toplumsal barışı tehdit etmekte hem de müvekkil partiyi ve üyelerini doğrudan hedef göstermekte,  hakaret ve tehdit içeriği barındırmaktadır.



O HESAPLAR ENGELLENSİN 



Özellikle  müvekkil parti binalarına ve üyelerine dönük vahim saldırıların olduğu 8 Eylül 2015 gecesi ve öncesi bu paylaşımlar aracılığı ile adeta suç örgütü oluşturulmuş, insanlar suça teşvik ve tahrik edilmiştir, edilmektedir. Müvekkil parti ve üyelerinin hakları ihlal edilmektedir. Doğrudan suç içeriği taşıyan bu hesaplara erişimin engellenmesi gerekmektedir. Bu nedenlerle Acilen bu linklere erişiminin engellenmesi kararı verilmesi gerekmektedir.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin