TOY İstanbul'dan iki yeni atölye, bir master class

TOY İstanbul, farklı alanlardan usta isimlerin atölyeleri ile baharı karşılıyor.

Google Haberlere Abone ol
TOY İstanbul'dan iki yeni atölye, bir master class

TOY İstanbul, farklı alanlardan usta isimlerin atölyeleri ile baharı karşılıyor. Haydar Ergülen, Yekta Kopan, Bağış Erten ve İnan Özdemir 3 farklı atölye ile katılımcılarla buluşacak.



TOY İstanbul'dan iki yeni atölye, bir master class



“Bağış Erten & İnan Özdemir ile Karşılaştırmalı Spor Yazarlığı Atölyesi” 25 Nisan’da başlıyor. 7 hafta sürecek atölyenin amacı spor yazarlığının dili üzerine düşünmek, yeni imkânları ve ekolleri keşfetmek. Atölye boyunca Bağış Erten ve İnan Özdemir’in deyimiyle; “mesleğin arka planını örnekler üzerinden inceleyecek ve konuştuğumuz kadar yazacağız.”



TOY İstanbul'dan iki yeni atölye, bir master class - Resim : 2



1 Mayıs’da başlayacak “Haydar Ergülen’le Şiir Yazma Atölyesi” katılımcılarını ilk haftasından itibaren sadece şiir üzerine düşünmeye değil, şiir yazmaya da teşvik edecek. Şair ve yazar Haydar Ergülen, 8 hafta sürecek atölye boyunca her derste farklı bir soru soracak: “Şiir doğal bir şey midir?” “Şiir insana bir armağan mıdır?” “Şiir niçin edebiyat değildir?” “Her şeye şiir olarak bakabilir miyiz?” Uygulamalı derslerin sonunda ortaya çıkan şiirlerin edebiyat ya da şiir dergilerinde yayımlanması hedefleniyor.



TOY İstanbul'dan iki yeni atölye, bir master class - Resim : 3



Bir öykünün yazılış sürecini merak edenler, 6 Mayıs’ta “Yekta Kopan’la Bir Öykünün İzinde” başlıklı bir master class’da buluşacak. 4 saat sürecek ustalık sınıfında bir öykü fikrinin oluşumundan karakterlerin şekillenmesine, öykü simgeleri ve atmosferleri başta olmak üzere yazma sürecinin tüm dinamikleri konuşulacak. Hem usta yazarların hem de Yekta Kopan’ın öykülerinden örneklerin konuşulacağı buluşma, sadece yazmak isteyenler için değil, bir metnin arka planını okumak isteyenler için de ilgi çekici bir etkinlik olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin