Tiyatrocular 'Umut Nöbeti'nde

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek vermek amacıyla oluşturulan 'Umut Nöbeti' sürüyor...

Google Haberlere Abone ol
Tiyatrocular 'Umut Nöbeti'nde

Tiyatro eleştirmen Gülşen Karakadıoğlu, "Benim haber alma hakkıma saygı duydukları için Can Dündar ve Erdem Gül ceza evindeler. Bu nedenle onlara teşekküre geldim. Üzüldüğüm şey, kendilerini korkularına tutsak edenler. Bugünü ve bundan önceki tüm baskıcı uygulamalar gibi geride bu günleri de geride bırakacağımıza inanıyorum" dedi.



Gülçin Üstüntaş da "Basın özgürlüğü halkın haber alma hakkı yok edildiğinde tutsaklık başlamış demektir. Buna izin veremeyiz. Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir. Umut nöbeti devam ettikçe, içeriden daha da güçlenerek çıkacaklar" diye konuştu.



Mimesis Dergisi 'nden Cüneyt Yalaz, Gizem Aksu, Özgür Eren; Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden Metin Boran, Tiyatro Tiyatro Dergisi'nden Mustafa Demirkanlı, Fırat Kuyurtar, Yücel Erten'in birlikte katıldığı nöbette ortak açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:



"Bugün Can Dündar ve Erdem Gül casusluk yaptıkları iddiasıyla 72 gündür hapisteler. Halkın haber alma özgürlüğü için çalışan gazeteciler oldukları ise hepimizin malumu. Gazetenin diğer yazarlarına da farklı nedenlerle dava açılmış durumda. Aynı saldırı Gündem, Evrensel ve Birgün gibi medya kuruluşlarına da yönelmiş durumda. Can ve Erdem her ne kadar kahraman olmadıklarını söyleseler de onlar hapse atılarak kahramanlığa ve bir anlamda da yalnızlığa mahkûm edildiler. Umut Nöbeti tam da bu yüzden önemli bir yerde duruyor. Kahramana ihtiyacı olmayan bir toplumun inşası yolunda tiyatro yayıncıları ve tiyatrocular olarak bizler de küçük bir adım atıyoruz." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin