Tiyatro dünyası 'hocaların hocası'na ağlıyor

Sevda Şener'in vefatının ardından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatro dünyası 'hocaların hocası'na ağlıyor

Tiyatro eğitmeni Sevda Şener, 86 yaşında hayatını kaybetti. Şener'in cenazesi 23 Temmuz Çarşamba günü öğle namazından sonra Kocatepe Camii'nden sonsuzluğa uğurlanacak. 



Şener'in vefatının ardından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen bir açıklama yaptı.



Akmen açıklamasına, Şener'i tanımış olmanın bir şans olduğunu belirtti.



İşte, Akmen'in açıklaması:



SEVDA ŞENER’İ TANIMIŞ OLAMAK BİR ŞANSTIR



ÜSTÜN AKMEN



(Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı)



Birliğimizin kurucu üyesi Prof. Dr. Sevda Şener’in aramızdan yitip gitmesi, Türk tiyatrosunun yeri çok zor doldurulacak acı bir kaybıdır. Bir yıldız kaymasıdır.



Hemen söyleyeyim, “Hocaların Hocası”, tiyatro sanatının ülkemizde kuramsal temellerini atan bir enderdi. Tiyatromuzun itibar kazanmasında ve saygınlığının korunmasında öncülük yapmış, önder olmuş; akademisyenlerin, eleştirmenlerin saygınlık kazanmalarında katlı sağlamış bir “tiyatro filozofu” idi. Bilimsel olmanın ne demek olduğunu öğrencilerine örnek olarak öğretendi. Her kitabı yararlı amaçlar manzumesi olan Sevda Şener, o amaçlar doğrultusunda yöntemler bulmuş olan, uygulayan ve uygulatan olarak tiyatro tarihimizde yerini çoktan almış bir bilim insanıydı. 



Hiç kuşkum yok ki onu tanımış olmak bir şanstır. Öğrencisi olmak bu şansı katlamaktır. Kitaplarını, eleştiri yazılarını okumuş olmak da ayrı bir şanstır. Hiç değilse bir konferansında bulunanlar bile kendilerini şanslı saymalıdır.



Ne var ki, onu kaybetmek tiyatro akademisyenlerinin, tiyatro eleştirmenlerinin, dramaturgların, tiyatro ile uğraşanlarının şanssızlığıdır.



Tiyatro Eleştirmenleri Birliği üyeleri adına huzurunda saygıyla eğiliyorum.

      



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin