Times yazdı: Erdoğan mültecilere, Avrupa Erdoğan'a yardım etmeli!

İngiliz Times gazetesi, Suriye'deki Halep merkezli yeni göç dalgasıyla ortaya çıkan krizi yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Times yazdı: Erdoğan mültecilere, Avrupa Erdoğan'a yardım etmeli!

İngiliz Times gazetesi, Suriye'deki Halep merkezli yeni göç dalgasıyla ortaya çıkan kriz karşısında Türkiye'nin göçmenlere, Avrupa'nın da Türkiye'ye yardım etmesi gerektiğini yazdı.



Gazete bu yeni göç dalgasını ve Merkel'in ziyaretiyle ilgili haber ve analizlere iki tam sayfa ayırdı.



Bunun dışında gazetenin editoryal görüşlerini yansıtan sayfasında da konuyla ilgili bir yazı yer aldı.

 



'Halep'in masumları' başlıklı yazıda Suriye ordusunun Rusya destekli operasyonları nedeniyle binlerce kişinin Halep'ten ayrıldığı, bu insanlara sadece Türkiye'nin bir çıkış yolu sunabileceği belirtiliyor.



Gazete, operasyonlar sonucu ülkenin bu ikinci büyük kentine giden, muhaliflerin elindeki en büyük ikmal hattının kesildiğini belirtiyor ve ekliyor:



"Şimdi, kentin duvarları içindeki birkaç yüz savaşçı ve birkaç yüz bin sivil sadece kuşatma altında değil, aynı zamanda açlık tehlikesi altında.



"Geçen haftadan bu yana kenti terk eden tahminen 100 bin kişinin durumuysa daha iyi değil. Güneyde rejim güçleri, doğuda IŞİD savaşçıları ve Batıda Rusya destekli Kürt milisler tarafından kuşatılmış durumdalar. Tek umutları ise Türkiye'ye kaçmak ama sınır kapalı."



Yazıda, ortadaki bir yeni göç dalgasının doğrudan Rusya'nın Suriye'deki savaşa müdahil etmesinin sonucu olduğu belirtiliyor.



Hâlihazırdaki durumda, Batı hükümetlerine doğrudan mültecilere odaklanma çağrısı yapıyor gazete.



Times, "Avrupa Birliği ve Ankara için en acil önceliğin mevcut 3 milyar Euroluk yardım paketinin, Suriyelilerin yığıldığı Öncü Pınar sınır kapısının açılmasını sağlamak için değerlendirilmesi gerektiğini" yazıyor.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin