Times: Türkiye'yi iç savaşa daha da yakınlaştırdı

Times gazetesinin sayfalarında Türkiye ile ilgili analizlere yer verildi.

Google Haberlere Abone ol
Times: Türkiye'yi iç savaşa daha da yakınlaştırdı

İngiliz Times gazetesi "Kürt intihar saldırısı Türkiye'yi iç savaşa daha da yakınlaştırdı" başlıklı haberinde, PKK'nın ateşkesin sona ermesinden bu yanaki ilk intihar saldırısını düzenlediğini yazıyor.



Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde patlayıcı yüklü bir traktörle gerçekleştirilen saldırının Türkiye'nin Kuzey Irak'taki hava saldırılarında "sekiz sivilin ölmesinin ardından geldiği" vurgulanıyor.



Hannah Lucinda Smith imzalı ve Diyarbakır mahreçli haberde PKK'nin geçmişte intihar saldırılarını yoğun biçimde kullandığını ancak Doğubeyazıt'takinin Mayıs 2012'den bu yanaki ilk intihar saldırısı olduğu vurgulanıyor.



"Çoğunlukla PKK vuruldu"



Gazete Türk hükümetinin PKK'ya karşı saldırıların Suruç'ta patlayan bombanın ardından terör örgütlerine karşı daha geniş bir mücadelenin bir parçası olduğunu söylediği aktarılıyor. Ülke çapındaki operasyonlarda binden fazla şüphelinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanların çoğunun Kürt olduğu ve hava saldırılarının büyük ölçüde PKK'yı hedef aldığı vurgulanıyor. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin