TİB'den Cumhuriyet gazetesine 'ses kaydı' uyarısı!

TİB, Cumhuriyet gazetesine bir mail göndererek sitede yer alan Suriye toplantısına ait kayıtların kaldırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
TİB'den Cumhuriyet gazetesine 'ses kaydı' uyarısı!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)'den Suriye ve Süleyman Şah Türbesi'nin ele alındığı toplantıya ait olduğu belirtilen ses kayıtlarını yayımlayan cumhuriyet.com.tr'ye bir yazı göndererek, kayıtların acilen kaldırılmasını istedi.



TİB, Suriye’ye yapılacak ve savaşa neden olabilecek olası bir müdahaleye ilişkin üst düzey devlet yetkililerinin konuşmalarının yer aldığı ses kaydına ait içeriklerin “özel hayatın gizliliği” gerekçesiyle kayıtlarla ilgili haberlerin siteden kaldırılmasını talep etti.



Cumhuriyet gazetesi TİB'in haberlerin yayından kaldırılmasını istemesi üzerine, "TİB’in sitemiz içeriğinden yayının kaldırılmasına yönelik yazısı, basın özgürlüğüne açıkça aykırı nitelikte hukuk ve yasa dışı bir girişimdir. Yayının kaldırılması için yasal kılıf olarak bula bula “özel hayatın gizliliği” gibi trajikomik bir gerekçe bulunması ise devlet kurumlarının içine düştüğü çaresizlik ve beceriksizliğin en açık kanıtıdır.  Üstelik daha biz bu yazıyı tartışırken bu kez TİB’in, Youtube erişimi engellediği bilgisi geldi. Görünen o ki; TİB yayın kuruluşlarıyla tek tek uğraşmak yerine, “sorunu” kökten çözmeyi yeğlemiş durumdadır.  Ancak bu da Twitter engellemesi gibi hukuka aykırıdır ve kabul edilemez" açıklamasında bulundu.



Cumhuriyet gazetesinin 'Ses kaydını kaldırmamızı isteyen TİB'e yanıtımız: TİB, halkın bilgilenme hakkını engelleme kurumu mu?' başlıklı açıklamasını okumak için tıklayınız...

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin