TGS'DEN GAZETECİ CEVDET KILIÇLAR’IN ÖLDÜRÜLMESİNE KINAMA

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Mavi Marmara gemisine saldırı sırasında gazetecilik refleksiyle fotoğraf çekerken İsrail askerlerince yakın mesafeden tek kurşunla öldürülmesini kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TGS'DEN GAZETECİ CEVDET KILIÇLAR’IN ÖLDÜRÜLMESİNE KINAMA

TGS Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:


Gazze’ye yardım götüren filoya düzenlenen baskında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda ölen 9 Türk aktivistin arasında gazeteci Cevdet Kılıçlar’ın da bulunduğu, cenazelerin Türkiye’ye teslim edilmesinden sonra anlaşıldı.


Meslektaşımızın, baskın anında, gazetecilik refleksiyle fotoğraf çekerken İsrail askerlerince yakın mesafeden tek kurşunla öldürülmesini kınıyoruz. Kendisine Tanrıdan rahmet, ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.


İsrail hükümetini ve uluslararası örgütleri, bu cinayetin sorumluları hakkında derhal soruşturma açılması ve yargılanmaları hususunda gerekli işlemleri başlatmaya çağırıyoruz.


1972 yılında Kayseri’de doğan Cevdet Kılıçlar, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu.


Selam, Vakit ve Milli Gazete’de muhabir ve genel yayın yönetmeni olarak çalışan Cevdet Kılıçlar, Anadolu’da Vakit gazetesinde görev yaparken sarı basın kartı için başvuruda bulundu. Kılıçlar, 2 yıldır İHH basın bürosunda internet editörü olarak görev yapıyordu.


Cevdet Kılıçlar, Gazze’ye yardım götüren filoda, İHH internet sitesi sorumlusu ve gemideki diğer gazetecilerle iletişim ve koordinasyonun sağlanması göreviyle bulunuyordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin