TGS yerel basında ilk yetkiyi aldı!

Gazeteciler Sendikası ulusal ve yerel düzeyde sürdürdüğü örgütlenme çalışmasının meyvelerini toplamaya devam ediyor. tg

Google Haberlere Abone ol
TGS yerel basında ilk yetkiyi aldı!

Kocaeli Manşet’te çalışan gazeteciler Türkiye Gazeteciler Sendikasına (TGS) üye olarak işyerinde toplusözleşme yapma yetkisi kazandı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gönderilen yazıya göre taraflar önümüzdeki günlerde “toplu iş sözleşmesi” yapmak üzere masaya oturacak.



Manşet çalışanları sözleşmenin en kısa sürede imzalanmasını, ekonomik ve sosyal haklarının güvence altına alınmasını bekliyor.



Kocaeli basın tarihinde bir ilk olacak bu sözleşme, kentteki tüm medya çalışanları için örnek teşkil ediyor. Farklı yerel gazetelerde çalışan pek çok gazeteci toplusözleşmeli düzene geçmek için sendikalı oluyor.



Kocaeli basınındaki birlik ve dayanışmayı takdir ettiklerini belirten TGS yöneticileri, tüm medya çalışanlarını e-devlet şifresiyle kolayca sendikalı olmaya çağırıyor.



‘HERKESE ÖRNEK OLMALI’



TGS Kocaeli İl Temsilciliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamadaysa şöyle denildi:



“Manşet Kocaeli’de kazanılan bu yetki, Sendikamızın çalışmalarının sadece ulusal düzeyde değil, yerel basın düzeyinde de güçlü bir şekilde sürdüğünün ispatıdır. Bu ilk adımın ardından çalışmamız genişleyerek devam edecek. Medya sektöründe en zor işi üstlenen yerel basın çalışanlarının Kocaeli’deki kararlı duruşu ve elde ettiği bu güzel sonuç yurt genelinde görev yapan tüm gazetecilere örnek olmalıdır. Yerelde ve ulusalda tüm medya çalışanları iş güvencesine, sosyal haklarına, ekonomik özgürlüğüne kavuşuncaya dek durmayacağız.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin