TGS: UĞUR MUMCU'YU UNUTMADIK

Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS), Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun katledilişinin 18. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Uğur Mumcu'yu unutmadık, sembolü olduğu değerleri unutturmayacağız" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TGS: UĞUR MUMCU'YU UNUTMADIK

TGS Ankara Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993'de evinin önünde bombalı saldırıda katledilişinin üzerinden 18 yıl geçtiği" hatırlatılarak şöyle denildi:


"Türkiye araştırmacı-belgeye dayanan gazeteciliğin öncüsü kabul edilen, ülke tarihindeki karanlık olayların ve ilişkilerin üzerine korkusuzca giden yazılarıyla bilinen Uğur Mumcu'nun katilleri, tıpkı Abdi İpekçi, Hrant Dink'in gerçek katilleri gibi hala bulanamadı. Gazetecilerin halkın bilgi alabilmesi ve gerçeklere ulaşabilmesi sorumluluğunu yerine getirebilmesinin ön koşulunun geçmişteki karanlık olayların aydınlatılması olduğunu düşünüyoruz. İktidarın bu cinayetleri aydınlatmadaki gönülsüzlüğü bizce bu karanlık ortamın bilerek ve arzu edilerek devam ettirildiğini gösteriyor"


Gazetecilerin "ifade ettikleri gerçeklerin bedelini canlarıyla ödediklerini" hatırlatılan açıklamada şu konulara da yer verildi:


"Yazılarıyla, haberleriyle, sorularıyla gerçeklere ulaşmaya çabalarken haklarında davalar açılan, soruşturmalara uğrayan gazetecilern olduğu bir ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünden bahsetmenin anlam taşımadığını düşünüyoruz. Katledilişinin 18.yılında Uğur Mumcu'yu unutmadık, sembolü olduğu değerleri unutmayacağız." ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin