TGS Taraf gazetesini uyardı: 'Gazetecinin maaş istemesi suç değil!'

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Taraf Gazetesi sendikasına seslendi.

Google Haberlere Abone ol
TGS Taraf gazetesini uyardı: 'Gazetecinin maaş istemesi suç değil!'

Bir yıldır maaşları ödenmediği gerekçesiyle 21 Kasım'da greve başlayan Taraf gazetesi çalışanlarından 5'i, grevin üçüncü gününde işten çıkarılmıştı.



Gazetecilerin ücretlerini istedikleri için görevlerine son verilmesine tepki gösteren Türkiye Gazeteciler Sendikası, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.



TGS'den yapılan açıklamada, "Ücretini istemek suç değildir" ifadelerine yer verildi.



İşte, o açıklama:



Taraf Gazetesi çalışanlarından 5’i ücretlerini istedikleri için işten atıldı. Geçtiğimiz hafta ücret alacakları ödenmediği için eylem yapan Taraf Gazetesi çalışanlarından 5’inin işine son verildi. İşten atmaya gerekçe olarak ise “İşyerinde verilen görevleri yerine getirmemek ve grev yapmak” gösterildi.



Taraf patronu işten atılma gerekçelerini sıralarken, çalışanlara aylardır neden ücret ödemediğine ise değinmedi.



Meslektaşlarımızı aylarca para vermeden çalıştırmanın Türkiye’de bir cezası yokmuş gibi davranan Taraf patronunun hakkını arayan arkadaşlarımıza kapıyı göstermesi kabul edilemez.



Sendika olarak tüm girişimlerimize rağmen çözüm üretmeyen Taraf patronunu uyarıyoruz.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak işten atılan üyelerimizin haklarının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını gerekli incelemeleri yaparak, çalışanlarına hak ettiği ücreti dahi ödemekten kaçan Taraf patronuna gerekli cezai yaptırımları uygulamaya çağırıyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin