'TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması' sonuçlandı!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından katılım olurken, 8 gazeteci ödüle layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
'TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması' sonuçlandı!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından kurucu başkan İsmail Sivri adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gazetecilik Yarışması sonuçlandı.  Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazetecinin katıldığı ve 2013 yılı eserlerinin değerlendirildiği yarışmada 7 dalda 8 gazeteci ödüle layık görüldü.



TGF Genel Başkanı Atila Sertel, “İsmail Sivri hem İzmir hem de Anadolu’daki gazeteciler için örnek çalışmalar yaptı. Uzun dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Onursal Başkanımız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun da kurucu başkanıydı. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz gazetecilik yarışması ile hem Anadolu’daki meslektaşlarımızı özendirmiş oluyoruz hem de İsmail Sivri’nin adını genç kuşak gazetecilere duyuruyoruz. Onun adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak bizim görevimiz” dedi.



ÖDÜL TÖRENİ DİYARBAKIR’DA



TGF tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale getirilen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 12 – 14 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleştirilecek TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı’nda verilecek. “Barış Sürecinde Medyanın Rolü” konulu geniş katılımlı bir panelin de düzenleneceği Diyarbakır’daki toplantıya ve ödül törenine başta federasyona üye meslek örgütlerinin başkanları olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazetecinin katılımı bekleniyor.



ÖDÜL ALANLAR



2013 yılı eserlerinin değerlendirildiği Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik yarışmasında; Haber Ödülü’nü Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi’nden Nermin Akkaya alırken, bu dalda Sinop Haber 57 Gazetesi’nden Hikmet Kurada Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. İzmir Ege Telgraf Gazetesi’nden Saadet Erciyas, Araştırma İnceleme Ödülü’ne layık görülürken, Röportaj ödülü ise Habertürk Gazetesi’nden Ahmet Yukuş’a verildi. Yarışmada; Fotoğraf dalında Milliyet Gazetesi’nden Arif Arslan ödül alırken, Sayfa Düzeni dalında da Yeni Asır Gazetesi’nden Melih Demirtaş ödüllendirildi. İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması’nda Spor Haberi dalında Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nden Salih Tezcan ödüle layık görülürken, TV Program Dalı ödülü ise Eskişehir Kanal 26 televizyonunda yayınlanan programı ile Yasemin Şenol Bideci’ye verildi.



2013 TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması Sonuçları



 



HABER ÖDÜLÜ



Nermin Akkaya                                            Halkın Sesi Gazetesi / ZONGULDAK



 



Hikmet Kurada           JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ     Haber 57 / SİNOP



 



GÜNCEL YAZILAR ÖDÜLÜ



Bu dalda ödüle layık eser bulunamamıştır.



 



ARAŞTIRMA-İNCELEME ÖDÜLÜ



Saadet Erciyas                                             Ege Telgraf Gazetesi / İZMİR



 



RÖPORTAJ ÖDÜLÜ



Ahmet Yukuş                                                Habertürk Gazetesi



 



FOTOĞRAF ÖDÜLÜ



Arif Arslan                                                     Milliyet Gazetesi



 



SAYFA DÜZENİ ÖDÜLÜ



Melih Demirtaş                                              Yeni Asır Gazetesi / İZMİR



 



SPOR HABERİ ÖDÜLÜ



Salih Tezcan                                                 Karadeniz’de Son Nokta / TRABZON 



 



RADYO - TV HABER ÖDÜLÜ



Bu dalda ödüle layık eser bulunamamıştır.



 



RADYO - TV PROGRAM ÖDÜLÜ



Yasemin Şenol Bideci                                    Kanal 26 / ESKİŞEHİR


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin