TGC'den gazetecilere 1 Mayıs için basın kartı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1 Mayıs’ta daha rahat çalışabilmelerini sağlamak için sarı basın kartı olmayan gazetecilere kart verecek.

Google Haberlere Abone ol
TGC'den gazetecilere 1 Mayıs için basın kartı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti; muhabir, foto muhabiri, kameraman ve canlı yayın ekiplerinin toplumsal olaylarda güvenli koşullarda çalışabilmesi için İstanbul Valisi Vasip Şahin ile bir görüşme yaptı. Bu görüşme kapsamında öncelikle sarı basın kartı taşımayan gazetecilerin 1 Mayıs’ta rahat çalışabilmelerini sağlamak için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanacak bir kart verilmesine karar verildi.



BAŞVURULAR 1 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 17.00'YE KADAR YAPILACAK



Bu karar kapsamında, isteyen medya kuruluşları 1 Mayıs olaylarını izleyecek sarı basın kartı bulunmayan gazetecilerin isimlerini, fotoğraflarını, vatandaşlık kimlik numaralarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne bildirecek.



Başvurular yayın organlarının künyesinde yer alan yayın yönetmeni, sorumlu yazı işleri müdürleri ve haber müdürlerinden birinin imzasıyla yapılacak. Başvurular, 1 Nisan Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar tamamlanacak. Kişiye özel hazırlanacak kartlar bir hafta içinde yayın organlarına ulaştırılacak.



TGC İSTANBUL VALİLİĞİ İLE 1 MAYIS İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURACAK



1 Mayıs için özel olarak hazırlanacak kartı alan gazetecilerin listesi yalnızca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde bulunacak. 



Sarı basın kartı ile 1 Mayıs için geliştirilen kartın boş örnekleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ile paylaşılacak. Güvenlik Şube Müdürlüğü sarı basın kartı ve TGC’nin 1 Mayıs için verdiği kartı taşıyan gazetecilerin rahat çalışabilmesi için güvenlik güçlerini ayrıca bilgilendirecek.



1 Mayıs’ta yaşanacak olası sorunlara karşı da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İstanbul Valiliği ile bir kriz masası oluşturarak meslektaşlarına yardımcı olacak. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin