TGC-TGS Basın İş Kanunu değerlendirme toplantısı düzenliyor!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Basın İş Kanunu’nu ele alacak bir toplantı yapacak.

Google Haberlere Abone ol
TGC-TGS Basın İş Kanunu değerlendirme toplantısı düzenliyor!

Türkiye'nin en yaygın gazetecilik meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS),  avukatları, gazetecileri, konusunda uzman akademisyenleri; Basın İş Kanunu Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya getiriyor.



Taksim’deki The Hill Otel’de saat 13.30’da düzenlenecek toplantı; TGC Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Av. Gökhan Küçük, Türkiye Gazeteciler Sendikası Hukuk Müşaviri, Avukat Meliha Selvi’nin açılış konuşmasıyla başlayacak. Toplantıya 80 kişinin katılması bekleniyor. Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam edecek.



3 OTURUM YAPILACAK



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş’un moderatörlüğünü üstleneceği toplantıda 3 oturumda Basın İş Kanunu’ndan gazetecilerin karşılaştığı sorunlara kadar birbirinden önemli konular değerlendirilecek



GAZETECİ KİME DENİR?



Toplantının birinci oturumunda, “Gazeteci ve gazetecilik kavramları yeniden tanımlanmalı mıdır?”  başlığı altında “Gazeteci kime denir? Kanun kapsamında gazeteci sayılan ve sayılmayanlar kim? Gazete, dergi, internet medyası, haber ajansı, televizyon ve radyo çalışanlarının hukuki statüsü nasıl düzenlenmelidir?” sorularına yanıt aranacak.



“BASIN İŞ KANUNUNDAKİ HAKLAR NASIL İYİLEŞTİRİLEBİLİR?”



 “Basın İş Kanunundaki haklar nasıl iyileştirilebilir?” başlıklı oturumda ise Basın İş Kanunu ve uygulamada gazetecilerin ücretleri ve sosyal haklarının  kullanılması, sorunları ve çözüm önerilerine mercek tutulacak



ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER



“Gazetecilerin örgütlenmesi” başlıklı son oturumda “Örgütlenme önündeki engeller neler? Gazeteciler rekabet halinde mi?,Bu iklim nasıl değişecek?” sorularına yanıt aranacak. Toplantı değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla sona erecek. 



 



 


Etiketler tgc tgs
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin