TGC: 'İpek Medya çalışanlarının hakları ödenmeli'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İpek Medya Grubu'nun kapatılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TGC: 'İpek Medya çalışanlarının hakları ödenmeli'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu İpek Medya Grubu'nun kapatılmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:



"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine yönetimine el koyularak kayyum atanan Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’yu barındıran  İpek Medya Grubu kapatılmış ve yüzlerce gazeteci işsiz kalmıştır.



Kayyum yönetimindeki medya grubunun kapatılma nedeni Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yapılan açıklamada “Sermaye Piyasası Kanunu’ndan doğan yükümlülükler dikkate alınarak, sürekli zarar ettiği ve öz sermayesini tükettiği” için diye açıklanmıştır.



Hatırlatmakta yarar görüyoruz. İpek Medya Grubu’na yönetimine kayyum tarafından el konur konmaz, 81 meslektaşımızın işine son verilmiştir. Kayyum yönetimi  çıkarılan gazeteciler yerine kendi seçtiği gazetecileri almıştır. Buna rağmen İpek Medya Grubu zarara girmiştir. Bunda kayyumların da sorumluluğu vardır. Grubun kapatılmasıyla işsiz gazetecilerin sayısı çoğalmıştır.



Kayyumların görevi şirketleri ekonomik açıdan düze çıkarmaktır. Asla yayıncılık yapmak değildir. İpek Medya Grubu’nun kapatılmasıyla bu gerçek bir kez daha gözler önüne serilmişti. Bu süreçte meslektaşlarımızın tüm yasal hakları ve alacaklarının ödenmesi gereklidir.



Basın sektöründeki işsizlik Türkiye ortalamasının tam üç katıdır. TÜİK istatistiklerine göre 7 bin gazeteci şu anda işsizdir. Son 10 yıldır iktidarın basına müdahalesi ile  halkın bilgi edinme hakkı adına görev yapan gazeteciler sistematik olarak işsiz kalmaktadır. Halkın bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkı adına TBMM’de gazetecilerin işsizlik sorununun araştırılacağı bir komisyon kurulması için iktidar ve muhalefet partilerini göreve çağırıyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin