TGC: "Gazetecilere şiddet olağan hale geldi. Bu cezasız kalmamalı"

TGC polisin gazetecilere karşı uyguladığı şiddeti kınayan bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC: "Gazetecilere şiddet olağan hale geldi. Bu cezasız kalmamalı"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, dün Taksim'de gazetecilerin polis şiddetine maruz kalmasının ardından bir açıklama yaparak halkın haber alma hakkı için görev yapan gazetecilere yönelik polis şiddetinin olağan hale gelmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.



İstanbul, Ankara ve İzmir’deki eylemleri izleyen gazetecilere polislerin kalkanla, plastik mermiyle müdahale ettiğine dikkat çeken TGC Yönetim Kurulu, olayların sorumlularının en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle;



“Gezi Parkı olaylarında 100’e yakın gazetecinin yaralanması ve gözaltına alınmasıyla zirveye ulaşan polis şiddetinin sürüyor olmasını kınıyoruz. Son olarak dün Ankara, İzmir ve İstanbul’daki toplumsal olayları izleyen gazetecileri kalkan ve plastik mermiyle müdahale ederek çalışamaz duruma getiren polisler  hakkında işlem yapılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Polis şiddetinin cezasız kalmaması için meslektaşlarımızın suç duyurusunda bulunmasını istiyor ve gerekli hukuksal desteği vereceğimizi duyuruyoruz”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin