TFF'NİN ALDIĞI KARARA TEPKİLER SÜRÜYOR 'KOZMİK FİYASKO'

TFF'nin kararına Sabah Gazetesi yazarı Ahmet Çakar 'Kozmik Fiyasko' başlığı attı. Çakar: 'Savcılıktan bir çok belge ve delil TFF'ye ulaştı. Peki neden gereğini yapmıyorsunuz?' diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
TFF'NİN ALDIĞI KARARA TEPKİLER SÜRÜYOR 'KOZMİK FİYASKO'

Ahmet Çakar'ın o yazısı


Federasyon'da günler önce bir kozmik oda kuruldu. Savcılıktan birçok delil ve belge Federasyona ulaştı. Üstelik bu belgeleri ulaştıran kişi, konuya oldukça vakıf, savcı Mehmet Berk...
Etik Kurulu denen bu kurul, günlerce toplandı. Ve dün sonucu açıkladılar. Tam bir skandal. Açıklamaya bakın, soruşturmada gizlilik varmış, bu yüzden şüphelilere bu belgeler gösterilemezmiş. Peki siz bunu yeni mi öğrendiniz? Kozmik oda kurulurken, Etik Kurulu ilk toplantısını yaparken, soruşturmanın gizli olduğunu bilmiyor muydunuz? Bazı maçlarda şike var diyorsunuz. Peki niye gereğini yapmıyorsunuz?
Açıklamanıza göre, iddianame kabulünden sonra karar verecekmişsiniz. Yalan!İddianame açıklansın, o zaman da 'mahkemenin sonucunu bekleyelim' diyeceksiniz. Etik Kurulu'nun ve dolayısıyla Federasyon'un bu kararı tam bir eyyamdır. Topu taca attılar. Artık 'biz özerk bir Federasyonuz' falan demesinler. Geçen dönemki Federasyon, Ankaraspor'u düşürürken, mahkemenin kararını mı bekledi? Çatır çatır düşürdüler.
Peki, şimdi Federasyon yetkililerine çok önemli bir sorum olacak? Diyelim ki iddianame Ekim ayında mahkemece kabul edildi. Yani tüm deliller aleniyet kazandı. Ve Etik Kurulu, tüm belgelere ve tüm ifadelere sınırsız şekilde ulaşabilecek konuma geldi. Üstelik gizlilik de ortadan kalktığına göre, kozmik odada toplantılar tekrar başladı. Hadi diyelim ki bir ay ya da iki ay, kozmik oda toplantıları devam etti. Ve Ocak ayında Etik Kurul bir karar verdi. Aslında karar da veremez ya. Federasyona iletmiş olduğu görüşünde, A takımının B takımının ve C takımının şike yaptıklarını tespit ettiklerini belirttiler.
Diyelim ki, bu takımlar da Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olsun.Aslında bu üç takımın da olması ihtimal dahilinde zira, başkan ve idarecileri yargılanıyorlar. Devre arası gelmiş, Fenerbahçe lider ve Şampiyonlar Ligi'nde de doludizgin gidiyor. Beşiktaş ikinci, Trabzonspor da üçüncü sırada olsun.
Her ikisi de UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarından çıkmışlar. Peki ne olacak? Ligin yarısı geride kalmış, bu üç takımı küme mi düşüreceksiniz? UEFA'ya ne diyeceksiniz? 'Bu üç takım şike yapmış, biz ligden düşürdük, siz de UEFA'dan atın' mı diyeceksiniz? 

HER KARARDA YARGIYI BEKLEMEK GEREKECEK 
Peki UEFA size ne diyecek? Cevabını siz çok iyi biliyorsunuz. Peki sezon ortasında küme düşürülmesi icap edecek bu üç takım, Bank Asya'da ne zaman oynayacaklar? Zira Bank Asya'da o ana kadar zaten ligin yarısı oynanmış durumda. Neresinden bakarsanız bakın, bir eyyam karar, Türk futbolunu ne hale sokacak! Eyyam, eyyamı getirecek. İddianame açıklandıktan sonra da Futbol Federasyonu bir karar veremeyecek. O zaman da diyecekler ki, 'yargının sonucunu bekleyelim'. Sonuçta yargının kararı, belki de yıllarca sürecek.
Ve açıklandığında da çok şey geride kalmış, kaybedilmiş, dünyaya rezil olunmuş konuma gelinecek. Bunun çözümü artık Futbol Federasyonu'nda değil. Bu işe Hükümet el atmalı. Zira, artık Federasyon hem özerkliğini hem de inandırıcılığını yitirmiştir.
Bundan sonra birçok kararda yargıyı beklemek zorunluluğu ortaya çıkacak. Çünkü canı yananlar, "karar verme yargıyı bekle" diyecekler. "Nasıl olsa yaptın ya, bizim için de yapıver" diyecekler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin