Terör örgütü propagandasına 22 yıla kadar hapis istemi

Terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yapmakla suçlanan kişiler 22 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü propagandasına 22 yıla kadar hapis istemi

Terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgüte üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 3 zanlı hakkında 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, D.B, M.K. ve Ç.Ş'nin 15 Ağustos'ta Altındağ'daki parkta, İstanbul Bağcılar'da 24 Temmuz'da düzenlenen operasyonda polisle girdiği çatışmada öldürülen Günay Özarslan'ın adının yazılı bulunduğu pankartı astıkları, suçluyu övdükleri, terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgütün açık alan yapılanması Halk Cephe'sine üye oldukları öne sürüldü.



Terör örgütü DHKP-C'nin fikir ve görüşleri doğrultusunda yayın yapan internet sitesindeki paylaşımlarda şüphelilerin isimlerine yer verildiği belirtilen iddianamede, Ç.Ş, D.B. ve M.K'nın Ankara Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındıktan sonra aynı internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında "Baskı varsa direniş var" başlıklı yazıyla örgüt tarafından sahiplenildikleri ileri sürüldü.



Şüpheliler hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ile suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istendi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin