Temmuz ayının en iyi fotoğraf ve videoları belli oldu!

Anadolu ajansı, Temmuz ayının en iyi fotoğraflarını ve videosunu belirledi.

Google Haberlere Abone ol
Temmuz ayının en iyi fotoğraf ve videoları belli oldu!

Her ay resmi web sayfası üzerinden yaptığı oylamayla ayın fotoğrafları ve videosunu belirleyen AA, temmuz ayı fotograflarını ve videosunu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çekilen ve kamuoyunda en çok beğenilenler içinden seçti.



Münir Zakiroğlu ve Gökhan Balcı tarafından darbe girişimi gecesi çekilen fotoğraflar ile Elif Öztürk'ün darbe girişiminden 6 gün sonra Boğaziçi Köprüsü'nde çektiği fotoğraf "ayın fotoğrafları" seçilirken, kameraman Mesut Tankulu'nun darbecilerin yaraladığı Mustafa Zorova ile yapılan röportaja ilişkin görüntüleri, "ayın görüntüsüne" değer görüldü.



Temmuz ayının en iyi fotoğraf ve videoları belli oldu!



Her ay resmi web sayfası üzerinden yaptığı oylamayla ayın fotoğrafları ve videosunu belirleyen Anadolu Ajansı (AA), temmuz ayının en iyi fotoğraf ve videosunu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çekilen ve kamuoyunda en çok beğenilenler içinden seçti. Münir Zakiroğlu, Gökhan Balcı ve Elif Öztürk'ün çektiği fotoğraflar "ayın fotoğrafları" seçilirken, kameraman Mesut Tankulu'nun çektiği Mustafa Zorova röportajı, "ayın görüntüsüne" değer görüldü.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında, tarihi direnişin gerçekleştiği sokaklarda AA foto muhabirlerinin çektiği birbirinden etkileyici fotoğraflar içinde kamuoyunda en çok ilgi gören 3 fotoğraf temmuz ayının en iyisi olarak belirlendi.



Temmuz ayının en iyi fotoğraf ve videoları belli oldu! - Resim : 2



Münir Zakiroğlu ve Gökhan Balcı tarafından çekilen fotoğraflar darbe girişimi gecesinde halkın direniş öyküsünü anlatırken, Elif Öztürk'ün fotoğrafı darbe girişiminden 6 gün sonra, adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'nde darbe karşıtı gösteri yürüyüşü sırasında çekildi.



Darbe girişimini engellemek için Kazan'dan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önüne giden ve bacağına üç kurşun isabet etmesinin ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında tutulan 9 çocuk ve 15 torun sahibi Mustafa Zorova ile yapılan röportajın görüntüleri ise Temmuz ayının en iyi videosu olarak belirlendi. Birçok yayın kuruluşu tarafından kullanılan, sosyal medyada da en fazla paylaşılanlar arasında yer alan görüntüyü AA kameramanı Mesut Tankulu kayıt altına aldı. 



Kazancı: "Darbecilerin ihanetini belgelediler"



AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasında Türk medyasının büyük bir kısmı gibi Anadolu Ajansı'nın da büyük bir görev başardığını belirterek, şöyle konuştu:



"Özellikle darbe girişimi sırasında sokaklarda darbecilerin ihanetini belgeleyen Anadolu Ajansı foto muhabirleri ve kameramanlarına teşekkür ediyorum. Foto muhabirlerimiz halkımızın darbe karşıtı duruşlarını da çok güzel belgeledi. Fotoğraf ve videoların her biri birbirinden etkileyici ama bu ay oylama yapmadan kamuoyunda karşılık bulan bu 3 fotoğraf ile Kazanlı Mustafa Amca'nın röportajını seçmek istedik. Milletimizin direniş mücadelesine tarihi belge niteliğindeki fotoğraf, görüntü ve haberleriyle katkı sağlayan çalışanlarımız başta olmak üzere tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum."



Başbakan Yıldırım'ı duygulandıran fotoğraf



Temmuz ayının en iyi fotoğraflarından biri olan ve adeta Türk milletinin birlikte direnişinin sembolü haline gelen kamyon süren kadın fotoğrafını çeken AA Foto Muhabiri Münir Zakiroğlu, İstanbul Taksim Meydanı'nda çektiği fotoğrafla ilgili duygularını şu sözlerle anlattı:



"Her yeri ve her şeyi fotoğrafladığımı sanmıştım. Ta ki onlarca insanı taşıyan kamyoneti görene kadar. Hemen oraya yöneldim, kamyoneti arka tarafından çekmeye başladım. Ön tarafına geçtiğimde ise asıl manzara ile karşılaştım. Kamyoneti kullanan bir teyze, yanında başka bir teyze ile oturuyordu. Kamyonetin üstünde ve kasasında ise onlarca insan vardı. Kamyonun önünden bu manzarayı çektim.  O anın tüm direnişin özeti olduğunu hissetmiştim."



Zakiroğlu'nun çektiği kare, "Başbakan Binali Yıldırım'ı da duygulandıran fotoğraf" olarak hafızalara kazınmıştı.



 "Darbe girişimi, başladığı yerde bitmişti"



15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türk milletinin onurlu direnişinin en önemli mekanlarından biri olan Boğaziçi Köprüsü'nde 21 Temmuz'da gerçekleştirilen protesto yürüyüşü sırasında Elif Öztürk'ün çektiği fotoğraf ise Türkiye'de ve dünyada birçok medya kuruluşu tarafından kullanıldı.



Fotoğraf ile ilgili duygularını paylaşan Öztürk, 15 Temmuz'da sivillerin şehit olduğunu gözleriyle gördüğünü ve 21 Temmuz'da da Boğaziçi Köprüsü'nde insanların haklı zaferlerini nasıl bir gururla kutladığına şahit olduğunu belirterek, "21 Temmuz akşamında vatandaşlar gruplar halinde 15 Temmuz darbe girişimini protesto için Boğaziçi Köprüsü'nde toplanmaya başlamıştı. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise ellerinde meşaleleriyle binlerce vatandaşın köprüye yaklaştığını gördüm. Hiç düşünmeden hemen yamaçtaki yeşillik alana tırmandım, sürekli pozisyon değiştirerek gördüğüm coşkuyu en iyi anlatacak fotoğrafları çekmeye çalıştım. Ben çıktığımda yamaçta 15 kişi ancak vardı ama 10 dakika içinde yamaçta da adım atacak yer kalmamıştı. Etrafımdaki bazı kişiler köprü üstündeki muhteşem manzaraya karşı coşkuyla bayrak sallıyordu. O an köprüyü, bayrağımızı ve binlerce insanı en güzel anlatabileceğim fotoğrafı bulduğumu düşünerek bayrak sallayan bir vatandaşın arkasına geçtim ve bayrağın her hareketiyle deklanşöre bastım. Darbe girişimi, başladığı yerde bitmişti." ifadelerini kullandı.



"Darbeci askerler, milletin iradesine yenik düştü"



Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlere karşı Türk milletinin direnişini fotoğraflayan Gökhan Balcı'nın çektiği fotoğraf da ayın en iyileri arasındaki yerini aldı. Balcı, Genelkurmay Başkanlığı çevresinde gördüklerinin bir rüya, bir kabus olduğunu düşündüğünü belirterek, şunları dile getirdi:



"İhanetin bir parçası olan darbeci askerler, namlusunu kendi vatandaşına doğrultmuştu. Masum insanlara ateş açarak kalabalığı dağıtabileceğini zanneden darbeciler, bir süre sonra bunun büyük bir yanılgı olduğunu anladı. Darbeye 'hayır' diyen yüz binlerce insan, ellerindeki Türk bayraklarıyla bu ihanet şebekesinin karşısına çıktı. Düne kadar akan trafikte karşıdan karşıya geçmeye çekinenler, hızla gelen tonlarca ağırlıktaki tankın önüne atlayıp gövdelerini siper etmekten bir an olsun çekinmedi, bazıları da tankın namlusunu sökmek, paletlerini kopararak ilerlemesini engellemek için eline ne geçtiyse kullandı. Onlarca vatandaşın şehit olduğu bölgede darbeci askerler, milletin iradesine yenik düştü. Bu fotoğraf tam o anlarda ortaya çıktı."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin