Televizyona çıkacakları tarih ve saat belli oldu!

YSK'nın siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propagandaların gün ve yayın saatlerine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Televizyona çıkacakları tarih ve saat belli oldu!

Bugünkü sayıda yayımlanan 670 sayılı YSK kararında, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun kapsamında, seçime katılan siyasi partilerin oy verme günün önceki 7'inci günden itibaren, oy verme gününden önceki gün saat 18.00'e kadar radyo ve televizyonda propaganda yapabileceği bildirildi. Buna göre, seçime katılan siyasi partilere ilk gün 10, son gün 10 dakikayı geçmemek üzere programlarını ve yapacakları işi anlatan iki konuşma, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin her birine ilaveten 10'ar dakikalık propaganda, iktidar partisine ilaveten 20 dakika propaganda, ana muhalefet partisine ise ilaveten 10 dakikalık propaganda hakkı verilecek. Siyasi partiler, propaganda sürelerinin yarısını aşmamak üzere propagandalarını görüntülü olarak da verebilecek. Partiler, propaganda haklarını TRT'nin birden fazla kanalına dağıtabilecek. Özel radyo ve televizyonlarda siyasi partilerin propaganda konuşmaları TRT'de uygulanan usul ve esaslara göre yapılacak. Bu yayınlardan ulusal nitelikte olanlar YSK tarafından, yerel kanal ve radyolar ise İl Seçim Kurulları tarafından denetlenecek.



PROPAGANDALAR 17-23 HAZİRAN ARASINDA YAPILACAK



Propaganda konuşmalarına 17 Haziran 2018 Pazar günü başlanacak ve 23 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'e kadar belirlenecek gün ve saatlerde yapılmak koşuluyla devam edecek. Partiler, 10'ar dakikalık iki konuşma hakkında birini 17 Haziran'da, diğerini de 23 Haziran'da yapacak.

Adayların propagandaları “görüntülü” ve “görüntüsüz” olarak ikiye ayrılırken, görüntüsüz propaganda konuşma, görüntülü propaganda ise partilerin yaptıkları, yapacakları icraatı görüntüye yer vermek suretiyle anlatmaları olarak tarif edildi.



MECLİSTE GURUBU BULUNAN PARTİLER GÖRÜNTÜLÜ PROPAGANDA YAPACAK



Seçime katılan siyasi partilerden sadece Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi görüntülü propaganda yapma hakkına sahip olacak.



BAŞVURU İÇİN SON TARİH 6 HAZİRAN



Radyo ve televizyonda propaganda yapmak isteyen siyasi partilerin taleplerini 6 Haziran Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar bildirmeleri gerekirken, ad çekme işlemi ise 7 Haziran Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin