Televizyon temsilcileri Gülen'i sordu, Davutoğlu bu yanıtı verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'daki programında televizyon kanallarının temsilcileriyle bir araya geldi ve soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Televizyon temsilcileri Gülen'i sordu, Davutoğlu bu yanıtı verdi

Davutoğlu, "Bugün Çözüm Süreci ne sadece hükümetin ne HDP'nin veya şu veya bu paydaşın meselesi olmaktan çıktı, topluma mal olmuş bir süreçtir. Dolayısıyla herhangi bir şekilde 'Çözüm Süreci şurada durdu' diye bir iddiada bulunmak kimsenin tek başına kullanabileceği bir tasarruf değildir" dedi.



"Psikolojik ve yasal eşik aşıldı"



Çözüm Süreci'nde psikolojik ve yasal eşiğin aşıldığını kaydeden Davutoğlu, "Bu yasal eşikten kastım, yasanın çıkmış olması ve mekanizmaların kurulması. Aslında aşılamayan şey, HDP ve diğer tarafların, Kandil'in vesairenin, sürekli tereddütlerle ve sürekli dar hesaplar içinde bu süreci kendisine yontma çabasıdır" şeklinde konuştu.



Başbakan Davutoğlu, "Gezi provokasyonlarının yapılma sebeplerinden birisinin Türkiye'de iç barışı sağlayacak olan Çözüm Süreci'ni engelleme çabası olduğunu" dile getirdi.



"Çözüm Süreci'nden taviz vermeyeceğiz"



Davutoğlu, "Kan akan musluk afişleriyle eğer halkı tehdit etmeyi düşünüyorlarsa bu halk bu tür tehditleri, şantajları daha önce de gördü. Şu anda Çözüm Süreci hususundaki kararlılığımız ilk günkü kadar sabittir, hiçbir şekilde çözüm sürecinden taviz vermedik, vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



"Hiçbir şeyden çekincem yok"



Başbakan Davutoğlu, "Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Fethullah Gülen ile görüşmesine" ilişkin, "Bu görüşme biz BM Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunduğumuz sırada oldu" dedi.



Davutoğlu, "Kaydetme, dinleme merakları olduğu için isterlerse yayımlasınlar, yani bunu çıkarsınlar, dinlemişler, kaydetmişlerse. Ben söylediğim her şeyin hem farkındayım hem de ne dediğimi bilirim, ne söylediğimi de bilirim, bu konuda hiçbir şeyden de çekincem yok" şeklinde konuştu.



Başbakan Davutoğlu Abdullah Gül'ün görüşmeden haberdar olup olmaması ile ilgili olarak da şunları söyledi: 



"Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile ilgili olarak ise hafızalar yanılabilir tabii ama yine ben kendisiyle başdanışman olarak da daha sonra da cumhurbaşkanı olduğu dönemde Dışişleri Bakanı olarak da büyük bir onurla çalıştım, kendileri gayet iyi bilirler, ben herhangi bir yerde bir faaliyette resmi görevdeyken kendisinden izin almadan bırakın bir başka şehre gitmeyi, bir başka sokağa ya da toplantıya dahi gitmemişimdir. Bu görüşme biz BM Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunduğumuz sırada oldu. Dolayısıyla New York'tan Pensilvanya'ya gitmem söz konusu olduğunda da nihayet resmi görüşmelerin sürdüğü bir hafta sonuydu, kendisine de öyle görüşme için gideceğimi ifade etmiştim."



Davutoğlu, "Ben hayatımda hiçbir şekilde bir konuyu örtmedim, hiçbir görüşmemi devlet kayıtları dışında yapmadım, olması gereken şeyler içinde yaptım" ifadelerini kullandı.



"7 Haziran akşamı hesapları dumura uğrayacak"



Başbakan Davutoğlu, "paralel yapı"nın faaliyetleri ile ilgili olarak, "Netice üretmediği 30 Mart'ta ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde gözüktü. İnşallah 7 Haziran akşamı bütün bu hesaplar içinde olanların hesapları dumura uğrayacak. Takke düşüp kel her yerde görünecek" dedi.



Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri ile ilgili olarak, "Nihai kertede yürüttüğüm görev itibariyle başarı kriterini soruyorsanız tabi birinci parti olmak ve iktidar olmak" ifadelerini kullandı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin