Televizyon içeriğinin duayenleri İstanbul'da buluşuyor

Medya endüstrisi için dizi film, film, belgesel, reklam filmi üreten ve dağıtan 75 ülkeden 1.200’ü aşkın sektör duayeni DISCOP İstanbul’da buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Televizyon içeriğinin duayenleri İstanbul'da buluşuyor

Uluslararası içerik sektörünün yeni merkezi haline gelen Türkiye, Avrasya’nın en önemli içerik marketine beşinci kez ev sahipliği yapacak. Globus Fuar ve Kongre Yönetimi ile Basic Lead’ın organize ettiği DISCOP İstanbul, içerik üreticisi, alıcısı ve dağıtımcısı 75 ülkeden bin 200’ü aşkın sektör duayenini 24-26 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ağırlayacak. Türkiye’nin global televizyon sektöründe etkin gücünü ve bölgedeki ticaret hacmini artırmayı planlayan organizasyonda TV sektörünün dijitalleşmesinin ortaya koyduğu yenilik ve değişimler, türetici davranışlarındaki değişim, yeni formatlar, lisanslama yöntemleri ile sektör için inovatif fikirler masaya yatırılacak.

 

“TV İÇERİKLERİMİZ DÜNYAYA AÇILMAYI SÜRDÜRÜYOR”



Bu yılki organizasyona Ortadoğu ve Kuzey Afrika katılımının 2014’e göre üç kat arttığını belirten Globus Fuar ve Kongre Yönetimi CEO’su Özlem Adıgüzel, “Bu rakamlar MENA ülkelerinde gelişen dijital ve reklam gelirleri ile birlikte alıcıların izleyiciler için yeni, dinamik içerikler aradıklarını gösteriyor. Bu yılki organizasyonda TV marketin mevcut kitlesini genişletmek adına, Hizmet İhracatçıları Birliği ve Ekonomi Bakanlığı ile yürütülen Alım Heyeti Programı dahilinde Güney Amerika, Batı Avrupa ve Uzak Doğu’dan önemli alıcılar ilk defa Türk içerikler ile buluşacak” dedi.



LOKAL İÇERİKLERE TALEP ARTIYOR



DISCOP 2015 İstanbul’da, TV’lerde yıldızı parlamaya devam eden lokal içerikler de ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Uluslararası drama, polisiye, tarihi diziler, spor, çocuk içerikleri, belgesel ve yarışma programları ile rekabet eden lokal içeriklerin yanı sıra Pay TV iş hacmi 3 gün boyunca gündemde olacak. Global ve markalaşmış televizyon kanallarının dağıtımcılarının yoğun ilgi gösterdiği bu yılki organizasyonda, DISCOP İstanbul tarafından temsil edilen ülkelerin çoğunda ve özellikle uydu televizyonunun üstünlüğünü devam ettirdiği MENA bölgesinde önümüzdeki günlerde iş hacminin minimum yüzde 10 artması beklenen PAY TV konusunda, önemli içerik görüşmeleri gerçekleştirilecek. 



TV’DE FORMAT GÜNÜ



Senaryolu ve senaryosuz formatların ön plana çıkacağı organizasyonda TV’lerdeki yeni formatlar katılımcılarla paylaşılacak. Yerli ve yabancı 40’ı aşkın ismin konuşmacı olarak yer alacağı DISCOP İstanbul 2015’te yerel konseptlerin farklı pazar ve kültürlerle tanışırken karşılaştıkları sorunlar masaya yatırılacak. Yenilikçi senaryosuz TV format konseptlerinin analiz ve değerlendirmelerinin geçekleştirileceği organizasyonda, uluslararası yapımcıların sunduğu senaryosuz formatlar değerlendirilecek. 



Yerel başarı sağlayan uluslararası konseptlere olan global talebin, güçlü ihracat potansiyeli olan senaryolu diziler ve inovatif formatlara olan ilgiyi artırdığını belirten Basic Lead CEO’su Patrick Zuchowicki; “Bu durum hareketli ve önemli bir kültürel merkez olan İstanbul metropolünün bu tür alışverişler için ideal bir lokasyon olmasını sağlıyor. Bu noktadan hareketle DISCOP İstanbul’da ilk defa Türkiye’nin önde gelen distribütörlerinden biri, yeni yetenek yarışmasının dünya lansmanını gerçekleştirecek” dedi.



TV’de yeni içerik trendlerinin yanı sıra dijitale geçiş, TV sektörünü değiştiren inovatif fikirler ve lisanslama üzerine önemli konferansların da gerçekleştirileceği DISCOP İstanbul 2015’te, Vice Media, Armoza Formats, Global Agency, Doğan Media Group, Grapa, Lima, Eutelsat, All3media, Eurodata TV, MBC, Rotana Holdings, Sony, Televisa gibi uluslararası şirketlerin lider isimleri konuşmacı olarak katılacak.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin