Teknolojinin devleri İstanbul'a geliyor!

'Türkiye İnovasyon Haftası' 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Teknolojinin devleri İstanbul'a geliyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen 'Türkiye İnovasyon Haftası' 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. İnovasyon Haftası kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşma yapması bekleniyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 'Türkiye İnovasyon Haftası' ile yenilikçi fikir ve girişimleri Türkiye'nin gündemine taşımayı hedeflediklerini belirtirken, İnovasyon Haftası'na 20 bine yakın katılımcı bekleidklerini açıkladı.



İnovasyon Haftası'nın önde gelen konukları arasında, 3D yazıcıyla yaşayan hücrelerle insan organı üretmeyi başarmış Wake Forest Rejeneratif Tıp Enstitüsü'nün Direktörü Dr. Anthony Atala da yer alıyor. Atala, konferansta, "Kök Hücre ile Ölümsüzlük Mümkün mü?" başlıklı bir konferans verecek."Junior' adı verilen Google'ın insansız aracının gelişmesine öncülük eden, robotik geliştirici, bilgisayar bilimi profesörü Sebastian Thrun ise "Google'ın İnsansız Aracı İnovasyonu Nereye Götürüyor?" sorusuna bu kez İstanbul'da yanıt arayacak.Mars'ta insan kolonisi kurmak için Mars Gezegeni'ne insanlı inişi düzenleyen MarsOne Proje Ataşesi, Nobel Fizik Ödülü sahibi teorik fizikçi Prof. Gerardus't Hooft da "Dünya Dışı Yaşam Gerçek mi Oluyor?" sorusunun ardından, Mars One Projesi'nin detaylarını paylaşacak.



KAN TAHLİLİ YAPAN CEP TELEFONUNUN MUCİDİ TÜRK BİLİM ADAMI



Ar-Ge ve inovasyon alanında çarpıcı işlere imza atan Türkler de Türkiye İnovasyon Haftası'nda öne çıkacak. Konferansın önde gelen konuşmacıları arasında Populer Science dergisi tarafından dünyanın en parlak 10 bilim adamı arasında gösterilen Prof.Dr.Aydoğan Özcan da bulunuyor.14 Amerikan, 1 İngiliz ve 9 başvuru olmak üzere 24 patente sahip bulunan Prof. Dr. Özcan'ın "kan tahlili yapan cep telefonu', ilgili çevrelerde yaygın bir tartışma yaratmış durumda. İnovasyon Haftası sosyal medyada Üniversiteler, liseler, Ar-Ge merkezleri, Teknoparklar başta olmak üzere ilgili bütün tarafların yer aldığı haftayı, www.turkiyeinovasyonhaftasi.com üzerinden akreditasyon yapan herkes ücretsiz olarak izleme fırsatı bulacak. Etkinliğe bizzat katılamayan inovasyon meraklıları ise www.timtv.com.tr, twitter.com/inovasyonTR,



www.facebook.com/turkiyeinovasyonhaftasi ve www.turkiyeinovasyonhaftasi.com adresleri aracılığıyla organizasyonu takip edebilme şansını yakalayacak.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin