Tarkan’ın şarkısıyla ilgili karar verildi

'Beni Çok Sev' şarkısının, Cem Özkan'ın 'Olmayacak Bir Hayal' ile benzediği iddia edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Tarkan’ın şarkısıyla ilgili karar verildi

Megastar Tarkan'ın 7 yıllık bir aranın ardından çıkardığı '10' albümnde yer alan 'Beni Çok Sev' şarkısının, Cem Özkan'ın 'Olmayacak Bir Hayal' ile benzediği yönündeki iddialarla ilgili soruşturma tamamlandı. Yapılan açıklamada, 10 nota benzerliği olduğu belirtilirken, bu notaların her iki eserin de ana temasını oluşturmadığı belirtildi.



Tarkan’ın son albümünde yer alan ‘Beni Çok Sev’ ile Cem Özkan’ın ‘Olmayacak Bir Hayal’ eserlerindeki benzerlikle ilgili iddiaların ardından durum, Musiki Eseri Sahipleri Grubu (MSG) Teknik Bilim Kurulu’na taşınmıştı. Cem Özkan’ın haklarını koruyan TMC Müzik’ten konuyla ilgili açıklama yapıldı.



MSG Teknik Bilim Kurulu’nun açıkladığı karar şöyle:



"Yapılan başvuru doğrultusunda dijital ortamda sunulan ses kayıtları ve Teknik Bilim Kurulu tarafından yazılan nota dökümleri değerlendirilmiştir. Her iki eserin de ilk iki ölçüleri aynı olmakla birikte, kullanılan bu ölçüler daha önce birçok eserde kullanıldığı ve bu ölçüler her iki eserin de ana temasını oluşturmadığı için herhangi bir benzerlik tespit edilememiştir."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin