Taraf'taki incelemeye gazetecilerden bir tepki daha!

TGC, gazetenin SPK yetkililerince incelemeye alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'taki incelemeye gazetecilerden bir tepki daha!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) çalışanlarının Taraf gazetesinde yaptığı inceleme üzerine bir açıklama yaptı. 



Cemiyet, açıklamasında SPK'nın halka açık şirketlerde denetim yapmasının doğal olduğunu ancak son zamanlarda iktidara muhalif gözüken gazetelerde denetimlerin sıklaştırıldığına dikkat çekti. Cemiyetin açıklamasında "SPK’nın objektif bir denetim mekanizmasını işlettiğini, kamuoyu ile paylaşması gerekir" denildi. 



TGC Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

 

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka açık şirketlerde denetlemelerde bulunması yasayla belirlenmiş görevlerinden biridir. Ancak son zamanlarda iktidara muhalif gazetelerde bu tür denetimlerin çok sık ve yoğun olarak yapıldığı gözlenmektedir. Sermaye Piyasası Kurulu bu denetlemeleri içinde gazeteleri de barındıran tüm halka açık şirketlerde nesnel bir biçimde gerçekleştiriyorsa bunu kamuoyu ile de paylaşmalıdır. Kamuoyunda inandırıcılığı sağlamanın tek yolu budur diye düşünüyoruz. Aksi halde iktidara muhalefet eden basın kuruluşlarına yeni bir baskıdan söz etmek kaçınılmaz olacaktır. Taraf Gazetesi’ne başlatılan denetlemeyi de bu açıdan gördüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunarız."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin