Taraf'dan TMSF'ye: 'Hani haberimiz yalandı'

Taraf, TMSF'nin Show TV'ye yeniden el koymasının ardından kurumun sürekli yalanladığı haberleri hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'dan TMSF'ye: 'Hani haberimiz yalandı'

TMSF geçtiğimiz Cuma günü geçen sene Ciner grubuna sattığı Show TV'ye yeniden el koymuştu.



Taraf gazetesi de, Show TV'ye yeniden el konulmasının ardından TMSF'nin sürekli yalanladığı 'satışta usulsüzlük var' haberlerini hatırlarak bir haber yayınladı. Taraf yayınladığı haberde; "Şimdi TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül başta olmak üzere Fon yöneticilerine sormak istiyoruz? Bir yıldır Taraf’a ödettiğiniz maddi ve manevi zararları kim karşılayacak" ifadelerine yer verdi.



Taraf'ın haberi şu şekilde:



Türkiye’nin son 10 yılına damgasını vuran TMSF, geçtiğimiz hafta ilginç bir karara imza attı. Show TV’yi bir yıl önce 402 milyon dolara Ciner Grubu’na satan TMSF, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin verdiği, “yürütmeyi durdurma” kararını gerekçe göstererek kanala yeniden el koydu. Karar, “siyasi ve hukuki” boyutuyla uzun süre tartışılacak nitelikte... Medya sektöründe adeta bomba etkisine yol açan kararın ayrıntıları bu hafta içinde netleşecek. Biz de, kararla ilgili daha sağlıklı yorum yapabileceğiz..



Ancak kararın bir de, “İletişim Fakülteleri”nde ders olarak okutulması gereken medya boyutu var. Yürütmeyi durdurma kararı, kanalın küçük ortağı Erol Aksoy’un açtığı dava sonucu alındı.



Aksoy’un mahkemeye sunduğu, delillerin bir kısmını ise, Taraf’ın Show TV’nin satışının hukuka aykırı olduğu yönünde hazırladığı haberler oluşturdu. Yani mahkeme, yaptığı inceleme sonucunda haberlerde yer alan bilgi ve belgelerin doğru olduğunu tespit ederek, kanalın satışının hukuka aykırı olduğu yönünde karar vermiştir. Bir anlamda, TMSF’nin her fırsatta ağır ifadelerle yalanladığı haberlerin doğruluğu mahkeme kararı ile de tescillenmiş oldu. TMSF de, “el koyma kararı” ile dolaylı da olsa Taraf’ın bir yalanladığı haberlerin doğruluğunu kabul etmiş oldu.



Şimdi TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül başta olmak üzere Fon yöneticilerine sormak istiyoruz? Bir yıldır Taraf’a ödettiğiniz maddi ve manevi zararları kim karşılayacak. Ya da, Fon Kurulu olarak Show TV’ye yeniden el koyma kararı alırken, “Taraf’a yüklü miktarda tazminat davası açalım da bir daha yazmasınlar” dediğiniz aklınıza geldi mi?



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin