Taraf'tan 'PKK'nın yayın organı' diyen savcıya suç duyurusu

"PKK'nin hackerları" iddianamesinde Taraf Gazetesi, "PKK'nin yayın organı" olarak nitelendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'tan 'PKK'nın yayın organı' diyen savcıya suç duyurusu

Diyarbakır Savcısı Adem Özcan "PKK'nin hackerları" iddianamesinde, Taraf ve Günlük (Özgür Gündem) gazetelerini "PKK'nin yayın organı" olarak nitelendirdi.



Taraf Gazetesi'nin avukatı Veysel Ok bianet'e yaptığı açıklamada savcılık hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na(HSYK) "görevi kötüye kullanmak" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.



"Bu iddianamedeki hedef gösterici beyanları ve tespitleri sebebiyle iddia sahibi savcılık hakkında Taraf gazetesi adına HSYK'ye suç duyurusunda bulunacağım.



"Ancak biz Taraf Gazetesi olarak iddianamede yer alan bu tespitlerin, son bir yıldır gazetemize yapılan saldırılardan bağımsız olduğunu da düşünmüyoruz. Şemdin Sakık'ın Ergenekon Mahkemesi'nde vermiş olduğu ifadede benzer tespitler kullanılmıştı.



"Savcılık görevini kötüye kullanarak yasal yayın yapan bir gazete hakkında 'örgütün yayın organı' diyor. Hukuki hakkımızı kullanarak savcılık hakkında 'görevi kötüye kullanma', 'hedef gösterme', 'hakaret' ve 'iftira' gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunacağız."



Diyarbakır Savcılığı hakkında hazırlanan iddianamede şüphelilerden Erdal Tutmaz'ınhttp://altkaynarcalilar.tr.gg isimli bir site yaptığı iddia ediliyor. İddianamede şu ifadeler yer alıyor:



"...bahse konu olan internet sitesi ile ilgili yapılan inceleme ve tespitlerde, sitenin 'Forum', 'Videolar', 'Resimler' ve 'Hakkımızda' butonlarının yer aldığı araç çubuğunun olduğu; 'Ana Menü' başlığının 'Ana Sayfa', 'İleşim', 'Ahmet Kaya', 'Kaynarca Gençlik', 'Oyunlar' ve 'Ben Kürdüm' kısımlarından; 'Dost Siteler' başlığınınsa 'Ahmet Kaya', 'Yılmaz Güney', 'Şivan Perwer', 'Günlük Gazetesi' ve 'Taraf Gazetesi' kısımlarından oluşturulduğu; linklerinin tıklandığındaysa yasadışı KCK (PKK) terör örgütünün yayın organları olarak faaliyetlerde bulunan Günlük Gazetesi ve Taraf Gazeteleri'nin sayfalarının açıldığı..."



PKK'nin hackerları davası



2010'un Mart ayında 13 ilde yapılan operasyon sonucunda  Erdal Tutmaz'ın da aralarında bulunduğu dokuzu tutuklu 24 kişi hakkında "PKK'nin hackerları" iddiasıyla dava açıldı. Diyarbakır Savcısı Adem Özcan'ın hazırladığı 324 sayfalık iddianamede "örgüt adına suç işlemek", "örgüt propagandası yapmak" ve "bilişim sistemlerindeki verileri yok etmek, erişilemez kılmak, sisteme veri yerleştirme" suçlamalarıyla Tutmaz ve diğer sanıklar hakkında kırk yıla kadar hapis isteniyor. (bianet)


Etiketler taraf pkk suç duyurusu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin