Tanınmış gazeteci mobil hayatı tercih etti, Van'a yerleşti

Gazeteci Hıdır Geviş Van'da bir otel suitinde yaşamaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tanınmış gazeteci mobil hayatı tercih etti, Van'a yerleşti

Taraf gazetesinden istifasının ardından,  CNNTürk’ün yenilenen web sayfasında köşe yazmaya başlayan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ders veren gazeteci Hıdır Geviş, artık Van’da bir otel suitinde yaşıyor.

Vatan gazetesinin haberine göre; daha evvel New York’ta yaşayan Hıdır Geviş, artık mobil bir hayat sürmek istediğini söyledi.



‘’Şimdi Van’da yaşıyorum. Belki birkaç ay sonra Paris’e yerleşir, bir sürede orada yaşarım’’ diyen Geviş şunları söyledi:



‘’Bir de artık uçak seferleri eskisi gibi değil. Van’dan kolaylıkla İstanbul’a geçerim, Berlin’e de Londra’ya da rahatlıkla uçarım.  Van’da ister Türkiyeli olun ister ABD’li, bir dünya vatandaşı olarak yaşamak mümkün. Kendimi, İstanbul’a mahkum etmeyecek kadar değerli hissediyorum. Van’ın bu nefis havasını soludukça da verdiğim karar için kendime teşekkür ediyorum.’’

Van’ın İstanbul’dan daha yaşanır ve pek çok açıdan daha yüksek standartlara sahip, güvenli bir şehir olduğunu iddia eden Geviş, İstanbul’da inşaların oksijen değil zehir soluduklarını düşünüyor, ‘’Bu nedenle İstanbul sokaklarındaki insanlar soluk benizli’ diye konuştu.



Kentin sosyal hayatından da oldukça memnun olduğunu söyleyen Hıdır Geviş konuşmasını şöyle sürdürdü:



Burada türkü dinleyip meyve suyu içeceğiniz yerler de var cosmopolitan içeceğiniz barlar da benim kaldığım Elite World otelin terasındaki Tepe Ocakbaşı’nın mezeleri harika. Aşiyan’da keledoş dahil geleneksel Van yemekleri yiyebilirsiniz. Hanoğlu’nda Kore usulü, masada kurulu mangalda, fındık kabuğu ateşinde, nefis ve katıksız yöre etlerini tadabilirsiniz. Hanedan’da haşlama yiyebilirsiniz. Salaş bir restoran olan Birkoç’ta lezzetli bir kavurma yiyebilirsiniz. Edremit’e uzanıp Anatolia’da kaburga yiyebilirsiniz. Orada bisiklet sürebilirsiniz.  Baharda Akdamar adasında piknik yapabilirsiniz. Burada zamanınız dolu dolu geçiyor. Bir de Van’ın dostlukları çok güzel. Adam gibi adam Vanlılar ve yabancılara müthiş değer veriyorlar.



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin