Taksim Meydanı hareketlendi!

Polis Taksim'e çıkan gruba müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Taksim Meydanı hareketlendi!

Taksim Meydanı'nda izinsiz giren Türkiye Komünist Partili (TKP) bir gruba, polis müdahale etti.

Meydanı çevreleyen bariyerlerden koşarak geçen grubu polis dışarı çıkarmaya çalıştı. Bu sırada anıt çevresinde arbede yaşandı. Polis gruptaki bazı kişileri ise yere yatırarak gözaltına aldığı görüldü.



SENDİKA TEMSİLCİSİ TAKSİM MEYDANI'NDA



Türk-İş üyeleri Gümüşsuyu'ndaki sendika binasında toplanıp Taksim Meydanı'na yürüdü. Sendika üyeleriyle Kazancı Yokuşu'nda gerçekleştirilen anma töreni saygı duruşuyla başladı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Türk-İş İstanbul 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, "İnşallah önümüzdeki süreçte daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi diyerek Taksim Meydanı'nın Türk-İş olarak emekçilere ve emekçi dostlarına açılmasını talep ediyoruz" dedi.



"ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR İVEDİLİKLE ATILMALI"



Türk- İş üyeleri daha sonra 1 Mayıs 1977'de ölenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar yaptığı basın açıklamasında, "1 Mayıs'ta alanlardan bir kez daha hükümete sesleniyoruz. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşmeyle mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalı. Uzlaşma hoşgörü ve birarada yaşama kültürünün geliştirilmesi için çaba gösterilmelidir" dedi. Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.



SENDİKALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR



Sivil Memurlar Sendikası üyesi bir grubun da Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakmasının ardından Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Aksiyon İş) üyeleri meydana girdi. Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk açıklamasında, "Sadece Taksim'de emekçi kardeşlerimiz hayatını kaybetmiyor biliyorsunuz. Soma'da 301 kardeşimizi, Ermenek'te 18 kardeşimizi kaybettik. Oralarda bizim için çok önemli. Oralarda bizim için çok değerli. İş sağlığı ve güvenliği kurallarının gerçek anlamda uygulanmasını devlet yetkililerinin de bunun arkasında ciddi anlamda takipçi olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-sen) Genel Başkanı Naci Haliloğlu ise "Beni çok şaşırtan bir hadiseyle karşılaştım. Ankara'da yollarda tomalarla beraber geldik bugü buraya gelmek için hakkikaten ciddi çaba sarfettik.sıkıyönetim uygulamalarını hatırlatan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Hakikaten üzüntü duyuyoruz" dedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin