Taksim Gezi Parkı'nın yıkımını protesto edenler nöbete devam ediyor

Müdahalenin ardından protestocular Taksim Gezi Parkı'nı twitter'da trend topic yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim Gezi Parkı'nın yıkımını protesto edenler nöbete devam ediyor

Gece saat 00.30’da Taksim Gezi Parkı’nın Topçu Kışlası adı altında bir alışveriş merkezine dönüştürülmesi için parka giren dozerler polis eşliğinde yıkım yapmak istedi; ancak çalışma direniş sonucu durduruldu.



Taksim Gezi Parkı'nı yıkımını protetsto edenler #GeziParkıİçinTaksime hashtag'i ile bugünde twitter'da ilk sıradaydı.



Önder, yıkım durana kadar Gezi Parkı'ndan ayrılmayacağını söyledi.



Eylemcilere biber gazı sıkılması üzerine bir polis memuruyla konuşan Önder, "Zabıta gömleği giydirip buraya insanları getiriyorlar. Sen şirketin polisi misin, halkın polisi misin. Buradakilere değil, bu kanunsuz yıkımı yapanlara biber gazı sıkman gerekir" diye eleştirdi. Bu sırada iş makinesinin yıkıma devam ettiğini gören Önder, iş makinesinin yanına giderek durdurmak istedi. İş makinesi durmayınca önüne geçen Önder, yıkım durana kadar burada kalacağını söyledi. Önder'in bu hareketi kitle tarafından alkışlandı. Bir süre polis müdürünün ikna etmeye çalıştığı Süreyya Önder, gruptan bazı kişilerin taş atması üzerine kitlenin yanına gitti. Yıkımın durdurulacağını söyleyerek polise taş atılmaması yönünde uyarıda bulundu. Tekrar iş makinesinin yanına giden Önder, yetililerin iş makinesini geri çekmesi ve polisin de grubun önünden çekilmesi üzerine tek kişilik eylemini sonlandırarak grupla birlikte oturma eylemine geçti.



Oturma eylemine Tekin ve Hakan da dahil oldu.



İlerleyen saatlerde eylemcilere destek olmak amacıyla BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yanına, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gazeteci Ahmet Hakan ve birçok ünlü isim de katıldı.



Bu akşam 19.00’da Taksim Gezi Parkı’nda devam eden eylem akademisyen ve sanatçıların da geniş katılımıyla devam ediyor.



Eylemciler sökülen ağaçları yerlerine dikerken park alanı giderek kalabalıklaşıyor.



Eylem devam ederken sosyal medyada da tepkiler de büyüyor.



İşte o tepkilerden bazıları:



@sirsureyya Koruma kurulu karari yok. Polis mudahele ederse yasadisi davranmis olur



@ferhatttuncTaksim Gezi parkında bulunan asırlık ağaçların yok edilmesine nasıl isyan edilmesin…Gezi Parkindaki Ağaçlara kıymayın yazıktır, günahtır!



@nildaybeldayBenim canımı en çok acıtanlardan biri hayvanlara eziyet ve ağaçların kesilmesidir..!



 @NeslihanYargiciBir daha kimse NY Central Parkindan, Londra nin Hyde Parkindan soz etmesin. Kiskanirim.. Istanbul agliyor bir parkim bile yok!



@ttbamteliGezi parkında asırlık agaçları kesenleri savunacak biri varmi?mesala avm’yi yapmayı planlayanlar dışında da yalakalik olsun diye.olunmu olur



@melihasikGençler Taksim Parkında polis ve iş makinalarına karşı kahramanca direndiler. Ben de oradaydım. Hepsini alnından öperim. Bu şehir bizim.



@AtillaTasNetHeryeri yıkalım AVM yapalım Ağaçları keselim AVM yapalım Emek sinemasını yıkalım AVM yapalım. Meclisi yıkalım AVM yapalım Hemen yapalım !.



@OPAMUKOGLUYeryüzünde yaşadığı çevreyi harap eden, çirkinleştiren ve geleceğini kendi eliyle yok eden canlı türü insandır.



@istiklalAkarsuGelin bombe göbeğime de avm yapın, flörtöz baldırıma da avm yapın, bi oralar kaldı ülkede!



@sabahatakkirazGezi Parkı’na sahip çıkamayan iktidar, belediye; burası da niagara;insanlar zarar verebilir diye sit alanı yapılmış http://t.co/fzy3gs05Iu



@Yasemin_BoranDeğişim-dönüşüm sürecindeyiz lakin yok ettiklerimiz ile birlikte kendimiz de YOK olup gideriz… Belki de bunu anlama zamanı!



@sebnembozokluGezi Parkı ağaçları para için öldürülüyor! Beni boşver Allah affetmez.



@ozgeulusoyresmiKeske Gezi Parki yok olmasaydi yada yok olmasa…



@umitalanGezi Parkı’nı yıkıp yerine AVM yapmanın mantıklı hiçbir açıklaması yok. Bunların hesabını verecekleri günü görmek için hayata tutunur insan.



@aysenuryazici#GeziParkıİçinTaksime Cellatlar size seslenyorum!Central Park 843 DÖNÜM yeşil arazi!New York'un göbeği beee.YUH SİZE



@cdavranYine aynı lâf; ağaçları yıkmıyoruz, taşıyoruz.



@ahuozyurtAlışveriş değil hayatın, sanatın, sincapların, kuşların evi olsun @cbabdullahgul Taksim’e kayıtsız kalmayın :)



@tubaunsalSayın Cumhurbaşkanım yanlızca bizim değil çocuklarımızın da geleceği sökülüyor Gezi Parkında.Buna nasıl göz yumuyorsunuz? @cbabdullahgul



@sibel_tuzunAgaclara is makinasi, insanlara biber gazi, satir…



@koraycaliskanFethin yıldönümünde park yıkıp ağacını AVM için kesenlere en anlamlı yanıtı AK Partili sosyal demokrat @ErtugrulGunay verdi. Bravo…



@vekilinceBaşbakan gökdelenleri traşlayın dedi İstanbul’u yönetenler ağaçlar anladı! #GeziParkıİçinTaksime



@asliaydintasbasBir yerde de geri adim atsa iktidar, tamam Taksim’de agaclara dokunmayacagim dese ne olur? Hep ezip gecmek mi lazim itirazlari?



 @yektakopanBazen bir şey tekrar biraraya getirilemeyecek kadar kötü kırılır. Doğaldır bu. Yeter ki o an çıkan ses unutulmasın ölene kadar. ÇIT!



@bernalacin35Gezi Park’taki ağaçlarin kesilmesi vicdana sigar mi!



@ahmethccanımız biber gazi çekti… gezi parkı’nda eylem varmış, gidelim bari…



@samliogluayseniKendi algısının dışında özellikle üstünde olan herşey ve herkese düşman olanların elinde hunharca altüst edilen bir ülkeye döndük…



@ezgibasaranDün gece başlayan #gezideağaçnöbeti nefes lazım, alan lazım, Taksim AVM’ye değil bize lazım diyenleri bekliyor



@MetinUcaTaksim’e illa yasadışı AVM yapacan ya ağacını da utancından hırsızlar gibi gece yarısı mı kesiyorsun? Ah bu ayran ne bozdu seni



@CicekDilligilGezi Parkı demek Taksim demek,Taksim AKM demek idi!Herbiri tek tek göz göre göre haykıra haykıra gidiyor elimizden!!!!Bir çekin elinizi!!!!!



@nildaybeldayHiç olmazsa ağaçlar kalsaydı..



@rahsangulsanKesilen Gezi Parkı ağaçlarının acısını nesiller boyu unutmamız mümkün olmayacak. Hele bazıları betonun yenilip solunamayacagini fark edince!



@barbarossansalACİL PAYLAŞ ! Taksim ve civarı sağduyulu yurttaşlara ; Doğru GEZİ Parkına , iş makineleri ve kepçeler Divan oteli yönünden parkı katlediyor






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin