Tahliye olan gazeteciler sınır dışı edilecek

İngiliz gazeteciler hakkında yeni gelişme...

Google Haberlere Abone ol
Tahliye olan gazeteciler sınır dışı edilecek

Diyarbakır'da 'IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla' tutuklanan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gıngel Hanrahan ve Philip John Pendlebury'ın tahliye edilmesine karar verildi.



Iraklı tercüman Mohammed İsmael Rasool'un ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.



Diyarbakır'da gelişmeleri takip ederken gözaltına alınan ve 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından, "Silahlı örgüte üye olmayıp bilerek ve isteyerek örgütü yardımdan" tutuklanan Vice News adlı internet haber kanalında görev yapan İngiliz gazeteciler Jacop Philip John Gingell-Hanrahan, Philip John Pendlebury ve Iraklı tercümanları Mohammed İsmael Rosool için yapılan tutukluluğa itiraz dilekçesi değerlendirildi. İtirazı değerlendiren Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği iki İngiliz gazetecinin tahliyesine karar verdi. Hakimlik tercüman Mohammed İsmael Rasool'un ise elde edilen dijital veriler tam incelenemediği için tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuklandıktan sonra önce Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderilen İngiliz gazeteciler daha sonra tercüman olmadığı gerekçesiyle Adana Kürkçüler Cezaevi'ne nakledilmişti.



İNGİLİZ GAZETECİLER SINIR DIŞI EDİLECEK



Tahliye yazısının gönderilmesi ardından işlemleri tamamlanan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gingel Hanrahan ve Philip John Pendlebury, tutuklu bulundukları Adana Kürtçüler E Tipi Cezaevi'nden serbest bırakıldı. Eski adı Yabancılar Şube Müdürlüğü olan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. 



Polis ekipleri tarafından Adana Devlet Hastanesi'ndeki Adli Tıp Birimi'ne götürülen İngiliz gazeteciler, sağlık kontrolünden geçirildi.



Buradaki işlemlerin ardından gazeteciler, sınır dışı edilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin