TABLET GAZETE THE DAILY'NİN ÇIKIŞI ERTELENDİ

News Corp ile Apple'ın 19 Ocak'ta tanıtacağı tablet gazetesinin çıkışı birkaç hafta ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
TABLET GAZETE THE DAILY'NİN ÇIKIŞI ERTELENDİ

Medya patronu Murdoch'ın sahibi olduğu News Corp tarafından yayımlanmaya başlayacak, iPad'e özel ilk gazete The Daily'nin çıkışı Ocak sonuna kaldı. Gazetenin daha önce 19 Ocak'ta okuyucuya sunulacağı duyurulmuştu.


The Wall Street Journal'ın haberine göre, Apple patronu Steve Jobs ile Murdoch'ın ortak bir basın toplantısıyla startını vereceği gazete, Apple iTunes'ta abonelikle ilgili teknik bir takım düzenlemelerin yetişmemesi yüzünden gecikti. Sistem güncellendikten sonra The Daily de dahil olmak üzere, süreli dijital yayınlara haftalık, aylık ve yıllık dönemlerle abone olunabilecek.


Henüz resmen açıklanmasa da The Daily'nin 99 cent'e satılacağı söyleniyor.Şimdilik sadece iPad platformunda yayımlanacak olan dijital gazetenin, bir süre haftalık deneme yayınından kısa süre sonra günlük periyoda geçmesi bekleniyor. Gazetenin ilerleyen zamanda iPad'de işleyen iOS dışında Android ve Windows 7 işletim sistemlerinde çalışacak sürümlerinni de çıkabileceği belirtiliyor.


Dağıtım ve basım masrafları olmayan, içeriği 100 gazeteci tarafından hazırlanacak 62 sayfalık yeni gazetenin fiyatının 0.99 dolar olması bekleniyor. Dijital medyayı daha aktif ve kazançlı hale getirmek için uzun zamandır azimli bir çalışma yürüttüğü bilinen 79 yaşındaki Murdoch’un, iPad gazetesi açılımıyla medyada yeni bir mücadele sahası oluşturmaya çalıştığı söyleniyor.


ntvmsnbc

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin