SURİYE'Lİ VE TÜRK YAPIMCILARDAN ORTAK DİZİ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Türk-Suriye İş Konseyi ile Suriye-Türk İş Konseyi, ortak dizi ve film projesi geliştirmek üzere anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
SURİYE'Lİ VE TÜRK YAPIMCILARDAN ORTAK DİZİ

DEİK'ten yapılan açıklamada, Suriye ile Türk dizi ve film yapımcılarının işbirliği yapmasına ilişkin iyi niyet anlaşmasının Türk-Suriye İş Konseyi Başkanı Ruhsar Pekcan, Filma-Cass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mine Vargı ile Suriye-Türk İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Sabra tarafından imzalandığı bildirildi.


        


Ruhsar Pekcan, Suriye Medya ve Enformasyon Bakanlığından gelen teklif doğrultusunda hareket ettiklerini, önümüzdeki dönemde Türk-Suriye ortak yapımı olacak bir proje düşünüldüğünü belirtti.


        


Türk dizilerinin Suriye'de oldukça yoğun bir izleyici kitlesi olduğunu vurgulayan Pekcan, haziran ayında Türkiye'den ünlü dizi oyuncularını ve yapımcılarını Suriye'ye götüreceklerini, kasım ayında da Bal filminin yönetmeni Semih Kaplanoğlu'nun yetkililer tarafından Suriye'ye davet edileceğini, Türk-Suriye İş Konseyinin haziran ayının ilk haftasında Suriye'de iş forumu düzenleyeceğini kaydetti.


        


Açıklamada, Suriye'de en çok sevilen Türk dizi filmlerinin Gümüş, Ihlamurlar Altında ve Asi olduğunu, kısa süre içinde Aşk-ı Memnu'nun da gösterime girmesinin beklendiği, Suriye'ye ilk etapta Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Bülent İnal, Tuba Büyüküstün ve Murat Yıldırım'ın davet edilmesinin beklendiği belirtildi.


        


Bu arada, hafta sonu yapılan Suriye ziyaretine Türkiye'den 35 kadın girişimcinin eşlik ettiği, Lazkiye ve Halep'te Suriyeli girişimcilerle görüşen kadın girişimcilerin ticaret ve sanayi odalarıyla da temas kurduğu, inşaat, tekstil, turizm, ticaret, sigorta, tekstil ve sanat alanlarında ortaklık kurabilmek isteyen kadın girişimcilerin bu alanlarda çok sayıda ikili görüşme yaptığı bildirildi.


 


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin