Süre uzatıldı! Kısa film yarışmasına başvurular devam ediyor!

'Karabağ' sorunuyla ilgili kısa film yarışmasına başvurular uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Süre uzatıldı! Kısa film yarışmasına başvurular devam ediyor!

Türkiye'nin, Hazar ülkelerini mercek altına alan dergisi 'Hazar World' organizasyonunu üstlendiği 'Hazar Kısa Film Yarışması' ile Karabağ sorununu gündeme taşırken 'Karabağ' sorunuyla ilgili bir de kısa film yarışması düzenliyor.



Kısa film yarışmasına başvurular 4 Şubat Çarşamba  gününe uzatıldı. Yarışmanın finalinde ön seçici kurulun değerlendirmeler sonucu belirleyeceği 10 film yarışacak. 



Yeni fikirleri desteklemeyi ve kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan 'Hazar World' düzenlediği “Ermenistan İşgali Altındaki Karabağ” temalı kısa film yarışması kapsamında toplam 23 bin TL ödül dağıtılacak.



Kurmaca, belgesel, animasyon, canlandırma ve deneysel türlerinin kabul edileceği yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, jüri özel ödülüne hak kazanan filme ise 1,000 TL ve Apple iPad Mini 16GB Wi-Fi Tablet verilecek.



Savaş yılları, savaşta şehit düşenler, gaziler, savaş sonrası göçe zorlanan kadın, çocuk ve yaşlılar; göçmenlerin sorunları, yaşamları ve adaptasyon süreçlerinin ele alınacağı yarışmanın jüri üyeleri ise değerli isimlerden oluşacak. 


Etiketler kısa film karabağ
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin