STAR'IN YENİ PATRONU: AYNI KADROYLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Star Gazetesi'nin yeni sahibi Alaeddin Kaya, Star binasında daha önce Hakan ve Cem Uzan'ın kullandığı dördüncü kattaki odaya yerleşti ve ilk röportajını Referans'a verdi. Binada kiracı olarak kalmaya devam edeceklerini söyleyen Kaya, "Mevcut kadroyla yola devam edeceğiz. Emek sahibi insanları huzursuz etmek istemiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
STAR'IN YENİ PATRONU: AYNI KADROYLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından önceki gün Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa'ya devredilen Star Gazetesi'nin  yüzde 60'ını alan  Zaman Gazetesi'nin kurucusu ve eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya, Star binasında daha önce Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın gazetenin 4. katındaki odasına yerleşti. Ankara'da matbaacılık işiyle uğraşan ve Belde isminde bölgesel bir gazete sahibi olan Kaya, mevcut kadrolarla mümkün olduğunca yoluna devam etmek istediğini belirterek "Emek sahibi insanları huzursuz etmek istemiyoruz" dedi. Kaya, aynı binada kiracı olarak gazeteyi çıkarmaya devam edeceklerini de açıkladı.


İhale sürecinin dışında kalmaya çalıştım. Ama bir noktada kader. İhale sonrasında Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa aradı, ortaklık teklif etti. Öncesinde ben de Ali Özmen Safa'yı tanımıyordum.  Konuştuk kabul ettik. İhalede 5 milyon 150 bin dolarlık teklif olmuştu. Bu cazip gelmiş. TMSF daha sonra bunun yükseltilmesini isteyince böyle bir gelişme oldu. 'Sen teklifi kabul edersen ben fiyatı 8 milyon dolara yükselteceğim' dedi. Bu diyalog sonrasında teklifi kabul ettim.İhaleye Ali Özmen Safa girdi. Sonrasında bizimle ortaklığa gitti. Bu ihale sürecinde de olabilirdi kısmet şimdiyeymiş. Son dakikada oldu gelişme.Kanuni olarak bir sıkıntı yok. "


 


Hesap yapmadan bu işe girdim


Star'ı önce matbaaları için ilgilendiğini belirten Alaeddin Kaya,  “TMSF Başkanı Ertürk'ün ilk ihale sonrası Star'ı parça parça satacağım diye bir açıklaması olmuştu. Bu noktada kendim matbaa işleri ile uğraştığım için ilgilendim. Matbaya ihtiyacım vardı. Hoşuma gitti. Makine alırım diye hesap ettim. Böyle bir düşüncem olmadı. Gazete hayalimizi süsleyen bir düşünce ama Star ile çok ilgilenmemiştim. Ben hesap yapmadan girdim. Hesapta negatiflikler çıkıyor. Burada gazetecilik sevdamız öne çıktı. Bu sevda bir noktaya getirdi. Geçmişte de çok severek yaptım.İlk evladım Zaman bugün 20 yaşına geldi. Bugün için Zaman'da hiç hissem yok. Gazetecilik bizim içimizde sevda." diye konuştu.


 


 


Star bugünlere çalışanları ile geldi


Star'da çok radikal köklü değişikliklerin beklenmemesi gerektiğini belirten Kaya, ne Zaman'a ne de diğer gazetelere rakip olma gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Star'ın farklı bir kulvarda olduğunu belirten Kaya, gazetenin bugünlere mevcut çalışanları ile geldiğini ve bu kadrolarla gazetenin geleceğini şekillendireceklerini söyledi.Kaya,  “Gazetecilik yapanlara takdirle karşılamışımdır. Bu traj az bir rakam değil. Star'ın çok güzel günleri olduğu gibi sıkıntılı günleri de oldu. Yarın nasıl çıkacağız denilen günler oldu. Yayındaki arkadaşlarımın emeği ile bu günlere geldi bu gazete. Vurgulanması gereken bir nokta burası. Bu bir marka. Bu çalışanlarla oldu. Heyecanı olanlarla devam edeceğiz. Kadrolarda çok ciddi bir oynama yapmayacağız" dedi. Çalışanların şimdiye kadar geçen süreçte bir muhatap bulamadıklarını ve belirsizlik yaşadıklarını söyleyen Kaya, şunları söyledi:


"Biz çalışanlarımızın kafasının rahat olmasını istiyoruz. Bu iş beyinle yapılıyor. Bundan sonra belirsizlik olmayacaktır. Huzurlu bir ortam olacağını umuyorum. Tabi ki bazı değişiklikler olacaktır.  Bir değişiklik olacaksa mevcutları koruyarak yapacağım. Bunun için gayret göstereceğim. Emek sahiplerinin huzursuz olmasını istemiyorum."


 


Yayın toplantısına davet bekliyor


Alaeddin Kaya, Star'daki ilk gününde daha önce Cem ve Hakan Uzan'ın kullandığı 4. kattaki odasına yerleşti. Ağırlıklı olarak işlerini Ankara'dan yürüten Kaya, Star'la birlikte evini de İstanbul'a taşıma kararı aldı. Kaya, "Bu kadar bir işi Ankara'dan idare etmem doğru olmaz. Evimi İstanbul'a taşıyacağım. Ev bakmaya başladım." dedi. Dün için yayın toplantısına girmediğini belirten Kaya,  “Arkadaşlarımdan böyle bir talep gelirse katılırım" dedi.Star'ın mevcut yerde kiracı olarak devam edeceğini belirten Kaya, ileride bir taşınmanın söz konusu olabileceğini söyledi. Görsel medyaya da gireceklerini belirten Kaya,  “Televizyon ayağı olacak. Görsel medyada bizim için önemli. Bir haber kanalı şeklinde televizyonumuz olsun istiyoruz. Mevcutları değerlendirip yeniden de kurabiliriz" dedi.


 


 


Muhafazakarım ama değişime açığım


Muhafazakar bir işadamı olduğunu belirten Alaeddin Kaya,  “Muhafazakarlığımdan utanmıyorum, geçmişimden asla utanmıyorum, değişime açığım. Nostalji güzel ama nostalji ile yaşamak istemiyorum. Geleceğe bakıyorum. Zaman benim ilk göz ağrım. Kendi çizgisinde çok güzel bir gazete. Zaman'a rakip olarak bu işe girmedim. Hiç bir gazeteye rakip değilim. Ben eksik olan taraflarda birşeyler yakalamaya çalışıyorum.Gelişmelere göre değişim sağlayacak. Farklı bir gazete yapmaya çalışıyoruz. Acelemiz yok" diye konuştu.


 


Duruma göre transferler olacak


Yeni dönemde yeni transferlerin olabileceğini de belirten Alaeddin Kaya,  “Zaman'da yüreğimizi paylaştığımız arkadaşlarımız oldu. Fehmi Koru da bu arkadaşlarımdan. Herşey olabilir. Biz şimdiye kadar düşünmedik. Onun da düşündüğünü sanmıyorum. Bu çizginin muhafazasında Fehmi Koru biraz zor. Fehmi Koru'nun gönlündeki gazete değil. Star'ı beğendiğim için aldım. Bu özel isimleri gazete ile orantılı düşünürüm. Magazin ağırlıklı bir gazete. Fehmi Koru fikir ağırlıklı bir gazeteye uygun" dedi.


 


Gazeteciliğe 6 yaşında başladı


Ankaralı işadamı Alaeddin Kaya'nın gazeteciliği çekirdekten. Henüz 6 yaşında iken Ankara'da 5 kuruşa Telgraf Gazetesi satarak bu işle tanışmış. Okul yıllarında da duvar gazeteleri çıkaran Kaya, gazetecilik sevdasıyla önce matbaacılık işine girmiş. 1986 yılında Zaman Gazetesi'ni kuran Alaeddin Kaya 10 yıla aşkın gazetenin imtiyaz sahipliğini yürütmüş. Ankara'da Belde isminde bir bölgesel gazete sahibi de olan Kaya, 1998 yılında Zaman Gazetesi imtiyaz sahipliğinden hisselerini de devrederek ayrılmış. Ana iş kolu matbaacılık olan Alaeddin Kaya, kitap ve ticaret sicil gazetelerini basıyor.


İdriz Çkal / Referans

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin