Star'ın manşeti yargıya taşınıyor!

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Star gazetesinin yaptığı yayınlara ilişkin avukatı Adnan Şeker aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Star'ın manşeti yargıya taşınıyor!

Gazetede yer alan iddiaların eksik, yanıltıcı ve tamamen gerçek dışı olduğunu ifade eden Akyürek, haber ve iddialarla ilgili olarak yasal yollara başvurulacağını belirtti.



Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in avukatı Adnan Şeker, 'Star gazetesinin haberine' ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Star gazetesinin 29 Eylül 2014 tarihli nüshasında 'İki Polis Şefini Korkutan Rapor' başlığı ile bir haber yayınlandığı belirtilen açıklamada, yayınlanan haberin eksik, yanıltıcı ve tamamen gerçek dışı olduğu kaydedildi. Ramazan Akyürek'in Hrant Dink'e yapılan suikast girişimi nedeniyle müteaddit defalar soruşturma geçirdiği vurgulanan açıklamada, "Yapılan bu soruşturmalar neticesinde meydana gelen bu menfur olay nedeniyle müvekkilim Ramazan Akyürek'in görevini yaptığı ve ihmalinin olmadığı belirtilmiştir. Gazetede yer alan ve müvekkilimi korkuttuğu iddia edilen raporda, 'Gerekli değerlendirmeleri yapabilme yetkisine sahip olduğu görülmekle görevini ihmal ettiği değerlendirilen Ramazan Akyürek hakkında ön inceleme yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir' denilmiştir. Bu sadece ön inceleme yapılması istenilmiş ve yapılmıştır. Bundan sonra yapılan ön inceleme ve soruşturmada da müvekkilin bir ihmal ve kusurunun olmadığı belirlenmiştir. İfade edildiği gibi ne bu raporda ne de İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanılan diğer raporlarda müvekkilim Ramazan Akyürek'e bir suçlama yöneltilmemiştir" denildi.



Ramazan Akyürek'in 17 Şubat 2006 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve İstihbarat Daire Başkanlığı'na 'Hrant Dink'e yönelik bir eylem gerçekleştirileceği' bilgisini veren Trabzon Emniyet Müdürü olduğu ve bu kayıtların tüm soruşturma dosyalarında mevcut olduğu hatırlatılan açıklamada, "Yine Müvekkilim Ramazan Akyürek, 12 Ekim 2006 tarihinde 81 ilin istihbarat şube müdürlüklerine yazılı olarak 'Ermeni vatandaşlarımıza karşı girişilecek eylemlere karşı teyakkuz halinde bulunulması' talimatı veren İstihbarat Dairesi Başkanıdır. Bu yazı tüm emniyet müdürlüklerinde bulunmaktadır. Hrant Dink'in İstanbul Vali Yardımcısı ve MİT Bölge Başkan Yardımcısı'nın bulunduğu 2 istihbarat mensubu tarafından valiliğe çağırılarak kendisinin tehditler konusunda uyarıldığı medyaya yansıyan haberlerden öğrenilmiştir. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün 04 Mart 2004 tarihli yazısında, 'Hrant Dink'e yönelik ölümle tehdit' ihbarı olduğu belirtilerek Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması istenmiştir. 11 Ekim 2006 tarihinde Türkiye Ermenileri Patriği tarafından Ermeni vatandaşlarımıza ait kurumların güvenliğinin sağlanması konusunda İstanbul Valiliği'ne başvuru yapılmıştır. Hrant Dink aleyhine açılan davalar nedeniyle İstanbul mahkemelerinde yargılanırken çıkan olaylar, sözlü ve fiili saldırılar basın yoluyla kamuoyuna yansımıştır. Hrant Dink' e yönelen bu menfur saldırı da bu olaylardan sonra olmuştur. Menfur olay tüm bu vakıalardan sonra meydana gelmiştir" ifadelerine yer verildi.



Verilen bilgiler dikkate alındığında Ramazan Akyürek'in olay hakkında bilgi veren ve gerekli tedbirin alınmasını isteyen kişi olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Süreçle ilgili tüm bilgi, belge ve log kayıtları isteyen tüm yetkili birimlere verilmiştir. Tüm soruşturma dosyalarının ekinde yer almıştır. Hal böyle iken müvekkilimin sorumlu olduğunun iddia edilmesi kara propaganda amacından başka bir anlam taşımamaktadır. Dink Suikastı ile ilgili olarak İl İdaresi Kanunu gereğince Yetki ve Sorumluluk tüm bu bilgilerden haberdar olan, olayın meydana geldiği zamandaki yerel makamlara aittir. Yayınlanan bu asılsız haber ve iddialar ile ilgili olarak yasal yollara başvurulacağımızı ve titizlikle takip edeceğimizi tüm kamuoyuna saygı ile sunulur." (Cihan)



İşte, Star'ın bugünkü manşeti:



Star'ın manşeti yargıya taşınıyor!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin