SÖZLEŞME BİTİYOR AMA DAVA BİTMİYOR

One Haber Ajansı ile 3 program için 20 milyon 340 bin Avro’ya anlaşan TRT’nin yaptığı sözleşme 2 ay sonra bitiyor. Ancak, konuyu yargıya taşıyan Haber-Sen’in açtığı dava, 34 aydır “tozlu raflarda” bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
SÖZLEŞME BİTİYOR AMA DAVA BİTMİYOR

Cumuhriyet gazetesinden Fırat Kozok'un haberi şöyle:


TRT Yönetim Kurulu’nun 5 Aralık 2008 tarihinde aldığı 2008/432 sayılı kararla TRT ile One Haber Ajansı arasında 2 Ocak 2009’da bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşmeye göre TRT, One Haber Ajansı’na üç yıl boyunca TRT Türk kanalında yayımlanacak 3 program için 17 milyon 238 bin Avro +KDV, yani toplam 20 milyon 340 bin Avro ödeyecekti. Haber-Sen, 7 Mayıs 2009 tarihinde TRT ile One Haber Ajansı arasındaki sözleşmeye onay veren TRT Yönetim Kurulu kararının iptali için dava açtı. Dava Ankara 16. İdare Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Ancak dava süreci “yılan hikâyesine” döndü. TRT Genel Müdürlüğü, ilk savunmasını 22 Haziran 2009’da verdi. Yönetim kurulu kararı, TRT’nin 16 Ekim 2009 tarihli cevaba cevap dilekçesinin ekinde bir kez daha dava dosyasına girdi. TRT’nin ikinci savunmasını da vermesinden sonra davanın karara bağlanması bekleniyordu ancak, dava ile ilgili olarak bir yıl boyunca hiçbir işlem yapılmadı.


Mahkeme, TRT’nin cevaba cevap dilekçesinden bir yıl sonra 26 Ekim 2010 tarihinde ilginç bir karara imza attı ve TRT Yönetim Kurulu kararını bir kez daha istedi


Davanın iki yılda sonuçlanmaması üzerine Haber-Sen 21 Haziran 2011 tarihinde Ankara 16. İdare Mahkemesi’ne dilekçe vererek davanın sürecini hatırlattı ve bir an önce sonuçlandırılmasını talep etti. Ancak bugünden sonra da davayla ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. TRT ile One Haber Ajansı arasında imzalanan sözleşmenin süresi mayıs ayında yani yaklaşık 2 ay sonra bitiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin