Sözcü'nün HSYK haberine yalanlama

Kamu Denetçiliği Kurumu, gazetede çıkan haber üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü'nün HSYK haberine yalanlama

Sözcü gazetesinde bugün çıkan 'İktidar Seçimi Kaybederse Yeni HSYK’yı Kilitleyecek' başlıklı haberde Eski YARSAV üyesi Gülsüm Mısır'ın HSYK üyeliğine aday gösterilmeyince,Ombudsmanlık olarak bilinen Kamu Denetçiliği Kurumunda geçici yetkiyle Denetçi olarak görevlendirildiği iddia edildi.



Ombudsmanlık Kurumu (Kamu Denetçiliği Kurumu) gazetenin bu haberini yalanlayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada kurumun perseonel seçiminin nasıl yapıldığına dair açıklamalarda bunuldu.



Ombudsmanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde:



19 Eylül 2014 tarihli Sözcü Gazetesi’nde ; “İktidar Seçimi Kaybederse Yeni HSYK’yı Kilitleyecek ” başlığı altında haber-yorum yayınlanmıştır.

Söz konusu yazı içeriğinde geçen bazı ifade ve değerlendirmelerle ilgili olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu haber-yorum yazısında, Eski YARSAV üyesi Gülsüm MISIR’ın,HSYK üyeliğine aday gösterilmeyince,Ombudsmanlık olarak bilinen Kamu Denetçiliği Kurumunda geçici yetkiyle Denetçi olarak görevlendirildiği şeklinde ifadelere yer verilmiştir.

 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu’nun Kamu Kurum ve  Kuruluşlarındaki Personelin Görevlendirilmesi Başlıklı 28.maddesi içeriğinde Hakim ve Savcıların kendilerinin muvafakatları alınmak kaydıyla Kurumda görevlendirlebilecekleri  hüküm altına alınmıştır. Ayrıca 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu’nun 7.maddesinin 1nci fıkrasının ç bendinde; Yıllık raporu beklemeksizin gerek gördüğü konularda özel rapor hazırlamak Başdenetçinin görevleri arasında sayılmıştır. Bu kapsamda  Ankara 5.İş Mahkemesinde Hakim olarak görev yapmakta olan Gülsüm MISIR birden fazla Hakim ile birlikte özel rapor hazırlamak için Kurumumuzda geçici olarak görevlendirilmişlerdir. Ancak haber-yorum  yazısında  Gülsüm MISIR’ın Kamu Denetçisi olarak görevlendirildiği belirtilmiştir. Bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır.Şöyle ki;

6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu’nun 11.maddesinin Altıncı fıkrasında Kamu Denetçileri’nin nasıl seçileceği ayrıntısıyla hüküm altına alınmıştır. Buna rağmen, gerçeğe aykırı, kamuoyunu yanıltıcı haber yapıldığı, belli konularda kamuoyu algısı oluşturmaya yönelik çaba sarfedildiği ve Kurumumuzun  kamuoyu nezdindeki saygınlığına zarar verici tutum takınıldığı değerlendirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin