Sözcü çalışanları Ertuğrul Akbay'ı andı, oğlu Burak Akbay görüntülü izledi...

Sözcü gazetesi çalışanları, Türk basınının duayen ismi Ertuğrul Akbay’ı ölümünün 40. gününde İstanbul Zincirlikuyu’daki mezarı başında andı.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü çalışanları Ertuğrul Akbay'ı andı, oğlu Burak Akbay görüntülü izledi...

Ertuğrul Akbay, geçen 7 Mart'ta tedavi gördüğü hastanede 80 yaşındayken hayata veda etti. Türk basın tarihinde röportaj denilince akla gelen ilk isimlerden olan duayen gazeteci Ertuğrul Akbay'ın ölümünün 40. gününde dün ailesi, sevenleri ve Sözcü çalışanları İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bir araya geldi. Ertuğrul Akbay'ın çiçeklerle örtülü mezarı başında dualar okundu. Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay da babası için düzenlenen 40 duasını cep telefonundan görüntülü olarak izledi. Babası için uzaktan dua eden Burak Akbay duygusal anlar yaşadı.



Ertuğrul Akbay'ın mezarı başında eşi Mine Akbay, ablası Aytaç Akkor ve kızkardeşi Belkıs Aksalur'un yanı sıra Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Genel Müdür Asım Akgül, Reklam Grup Başkanı Funda Tuncer, Sözcü İnternet Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ile Sözcü çalışanları hazır bulundu.



Duaya siyaset dünyasından Mustafa Sarıgül ile CHP eski milletvekili Gülay Yedekçi de katıldı. Sarıgül, “Ertuğrul Akbay; Türkiye ve hepimiz için renkli bir kişiliği olan, toplumun her kesimiyle birlikte olan çok değerli bir dostumdu.Zaman çok çabuk geçiyor, 40 gün geçti. Ertuğrul ağabeyin bıraktığı özgürlüğü, demokrasiyi bireyin mutluluğunu söylemlerini korkusuzca koruyacağız” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin