Sosyal medyayı sarsan operasyon!

İstanbul'da düzenlenen şafak operasyonuna sosyal medya kullanıcıları ne yorum yaptı?

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyayı sarsan operasyon!

İstanbul'da düzenlenen 'paralel yapı' operasyonu kapsamında aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. 



Salı günü sahur saatlerinde başlatılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında polis memurlarının da bulunduğu, 200'e yakın adreste arama yapıldı.



Resmi kıyafetli bir polisin de aralarında bulunduğu şüpheliler, evlerinde yapılan aramaların ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, kontrolün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. Şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik" suçlarına karıştıkları iddia edildi. 



Aralarında polis lojmanlarının da yer aldığı çok sayıda adreste arama yapıldı. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.K. gözaltına alındı Operasyon kapsamında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.K. gözaltına alındı. Polisler tarafından evinden alınan Ö.K. doktor kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ö.K, 17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu.  Bu arada, operasyonda gözaltına alınan polislerin, Halkalı ve Alibeyköy'deki polis lojmanlarında bulunan evlerinde aramaların sürdüğü bildirildi.



Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru gözaltında İstanbul'da düzenlenen "paralel yapı" operasyonu kapsamında Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru gözaltına alındı. Operasyon kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde şube müdürü M.Ç Ankara'da, Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde görevli polis memuru İ.A da görev yaptığı Hazro'da gözaltına alındı. M.Ç ve İ.A'nın operasyonun yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceğini öğrenildi. 



Operasyon, sosyal medyada da yankılandı. İşte, Twitter kullanıcılarının operasyon tweet'leri:



fuatavni ‏@fuatavni 



Emniyet mensupları içerisinde genç ve rütbesiz olanlara operasyon devam ediyor. Müdürlere operasyon gece dörtten sonra düşünülüyor.



Sezin Öney ‏@SezinOney 



Bugün...yolsuzluğa karşı karşı operasyon yapıldı. "Cemaate" değil. Sebep ve sonuç karışınca, hedefte bir gün "biz" olunca şaşırmayalım



Meryem Gayberi ‏@meryemgayberi 



Haberleri "Hırsızları içeri tıkmak isteyenlere operasyon yaptılar" diye veriyorlar hala. İnsanda azıcık utanma olur.



Can Dündar ‏@candundaradasi



17-25 Aralık hırsızlığını soruştururken görevden alınan Mali Şube Müdürü,"Havada operasyon kokusu var.Buyrun bekliyoruz"diye yazdı. Önemli.



YAZGÜLÜ ALDOĞAN ‏@YZGLLDGN  



Bu operasyon "Selam Tevhid Terör Örgütü Operasyonu"nun önü kesilsin diye yapıldı.Operasyon böyle mi yapılır?Hakkari EskiEm.md. TufanErgüder



nizam eren ‏@nizameren  



Cemaatin polislerine savcisina operasyon yapılırken yine alkış tutan gazeteciler var.Tarafsız ve bağımsız basın hangisi? Basın kaçıncı güç?



Hikmet Genc ‏@hikmetgenc 



Operasyon, paralel örgütün emniyetteki yapılanmasına karşı başlatıldı.

Örgütün yargı ve medya ayağına da operasyon yapılacağını düşünüyorum



yavuz semerci ‏@yavuz_semerci



ülkenin askeri de polisi de gazetecisi de şerefliymiş  davul zurnayla operasyon yapıyorlar biri bile kaçmıyor oğullarına kaç diyenlere inat



Ismail Kucukkaya ‏@KucukkayaIsmail



Hakikaten istihbaratları sağlammış. 'Bize  bu gece operasyon geliyor' dediler ve gözaltına alındılar. "Emniyette paralel yapı" operasyonu..!



Sevim Gözay ‏@SevimGozay 



TR için operasyon vakti. RT'ler aracılığıyla canlı baskınlar izleniyor. Çok tuhaf bir timeline'ım var.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin