Sosyal medyanın 'babayiğit' adaylarına Bakanlık'tan davet

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Facebook ve Twitter'a rakip olmak amacıyla Freelyshout.com sitesini kuran Kocaeli'deki iki gence, projelerini sunmaları için davet gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyanın 'babayiğit' adaylarına Bakanlık'tan davet

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gebze'de yaşayan ve Facebook ile Twitter'a rakip olmak amacıyla kurdukları Freelyshout.com sitesiyle yerli sosyal medyanın 'babayiğit' adayı olduklarını söyleyen Yasin Ersoy ve Ertan Aktaş'a, projeleriyle ilgili sunum yapmak üzere davet gönderdi.



Yazılım ve tasarımı tamamen Türk kullanıcılarının istekleri doğrultusunda hazırlanan ve Twitter, Facebook ile Foursquare gibi sosyal paylaşım sitelerinde gerçekleştirilen işlemlerin yapılabildiği www.freelyshout.com sitesinin kurucularından Ertan Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sitelerinin 2013 yılında yayına girdiğini anlattı.



Proje üzerinde 3 yıldan beri çalıştıklarını ifade eden Aktaş, kullanıcılara shout diye adlandırdıkları fotoğraf ve videolu paylaşım imkanı sunduklarını kaydetti.



Aktaş, diğer sosyal medya sitelerinden farklı olarak sitede sosyal sorumluluk modülünü de eklediklerini belirterek, bu yolla bir farkındalık oluşturulabildiğini dile getirdi.



Yakınındaki bir hastanede kan ihtiyacı varsa kullanıcının bunu hemen görebildiğini vurgulayan Aktaş, "Bunlar gibi birçok modül var. Şu anda yaklaşık 140 bin kullanıcımız var. Kullanıcı sayımız her gün ortalama 800 artıyor. Bu bazı günler 2-3 bin kişi de oluyor" dedi.



Aktaş, sitelerine ünlülerin ilgisinin de her geçen gün arttığını anlatarak, "Sitemizle ilgili Anadolu Ajansı tarafından yapılan haber birçok televizyon ve gazetede yer aldı. Belki de bunun sayesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan aradılar ve projemizle ilgili sunum yapmak üzere Ankara'ya davet edildik. Bu, bizim için gurur verici bir gelişme oldu" ifadesini kullandı.



"Dünya çapında popülerleşmeyi hedefliyoruz"



Projelerinin incelemeye alındığını ve yarın sunum yapacaklarınıa dikkati çeken Aktaş, Bakan Fikri Işık'ın destekleriyle sitelerinin daha da büyüyeceğini söyledi.



Aktaş, yakın bir dönemde sitenin mobil uygulamalarını yayınlayacaklarını dile getirerek, "Mobil uygulamaları da yayınladıktan sonra popülerliği 4 kat artacaktır. Herkes kullanmaya başlayacaktır. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Bakanlıktan destek verilirse dünya çapında büyüme ve popülerleşmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin