Sosyal medya ve reyting ölçümlerine farklı bir bakış!

Mert Maviş tarafından kaleme alınan e-kitapta reytinglere farklı bir açıdan yaklaşılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya ve reyting ölçümlerine farklı bir bakış!

Televizyon tartışmasız 20. yüzyılın en önemli icatlarından birisi. Yıllar içinde popülaritesini hiç kaybetmeyen ve teknolojik gelişmelerle ilerleme ve değişmeye çok açık olan bu iletişim kanalı reklamcılık dünyasının da başlıca hareket alanları içerisinde. Sosyalleşerek yalnızlaşan toplumların buluşma noktası olan sosyal medyanın televizyon yayıncıları ve reklam sektörü için bir içgörü kaynağı olarak kullanımının gün geçtikçe artacağı açıkça görülüyor.

 

Televizyon izlenme oranlarının ölçümü ve değerlendirilmesi için geleneksel reyting ölçüm sistemlerinin reklam sektörünün ihtiyacı olan verileri karşılayamayacak duruma geldiği son yıllarda görülmekte. Segmentasyon ve diğer ihtiyaç duyulan verilerin temininde yeni nesil sosyal medya araçlarından ve özellikle twitter’dan faydalanmanın mümkün olup olamayacağı tartışılıyor. 

 

Mert Maviş tarafından kaleme alnına  e-kitap 'Sosyal Medya ve Yeni Nesil Reyting Ölçümleri'nde twitter’ın entegre edildiği televizyon yapımları, değişen televizyon izleme alışkanlıkları, second screen ve time shifting, sosyal medya ve televizyon izleme alışkanlıklarının bireyler üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkileri, geleneksel reyting ölçüm yöntemleri ile yeni nesil sosyal medya - TV ilişkilerinin karşılaştırılması gibi bölümlerde konuya bir çok farklı açıdan yaklaşılıyor. Kitaba buradan göz atabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin