'Sorumlu Benim' manşetine sahip çıktılar

Cumhuriyet yazarlarının ‘Sorumlu Benim' manşetine, birçok gazeteci sosyal medyada 'beni de yazın' diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol
'Sorumlu Benim' manşetine sahip çıktılar

MİT TIR'larına ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun hedef aldığı Cumhuriyet gazetesinin yazarları, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a destek vererek ‘sorumlu benim’ dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar günü katıldığı TRT canlı yayınında Cumhuriyet gazetesindeki Can Dündar imzalı habere yönelik "Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmiştir. Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu" demişti. Erdoğan'a tepki gösteren yazarlar, ortak bir açıklamaya imza attı.



Ortak açıklama sonrası Can Dündar Twitter'dan "Hayatım boyunca hayalini kurduğum mesleki dayanışma örneği bu... Teşekkürler @cumhuriyetgzt! Birlikte yenilmeyiz!" diye yazdı. 



Gazetenin "Sorumlu Benim" manşetinin ardından Mecidiyeköy'deki binası önünde bir kadın elinde gazete ile sessiz bir eylem yaptı. Sosyal medyada birçok gazeteci ve vatandaş da gazeteye destek verdi. İşte o mesajlardan bazıları;



Fatih Portakal: "Beni de saysanız olur mu? #SorumluBenim korkaklığın sonu yok olmaktır... "



İrfan Değirmenci: Demokratik toplumda "devlet sırrı"nı yazan gazeteciyi değil sızdıran görevliyi yargılıyorlar! Ve evet gazeteci kaynak açıklamaya zorlanamaz"



İsmail Küçükkaya: "Tehdit edilen gazetecinin #yanındayız basın özgürlüğü bir toplumun can damarı, nefes borusudur. Can Dündar yalnız değildir. @candundaradasi"



Genco Erkal: "Can Dündar güzel sınav veriyor. Gazetem Cumhuriyet'i hayranlıkla izliyorum."



Mine Kırıkkanat: "Cumhuriyet'in arkasında tek ses, tek yumruk!"



Ergun Babahan: Cumhuriyet Gazetesi ve Can Dündar'la dayanışmaya ben de katılıyorum.. Sorumlu Benim"



Melis Alpman: "Beni de sayın #SorumluBenim"



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin