Son Dakika: Can Dündar'ın genel yayın yönetmeni olduğu siteye erişim engeli!

Can Dündar’ın genel yayın yönetmeni olduğu ve Salı günü yayın hayatına başlayan ozguruz.org’a erişim engeli getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika: Can Dündar'ın genel yayın yönetmeni olduğu siteye erişim engeli!

Gazeteci Can Dündar’ın Genel Yayın Yönetmenliği ile Almanca ve Türkçe yayın hayatına kısa süre önce başlayan ozguruz.org haber sitesi BTİK tarafından bugün Türkiye'den erişime engellendi.



Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Can Dündar, internet üzerinden Türkçe ve Almanca olarak yayın yapan ozguruz.org’un yayın hayatına başladığını duyurmasının ardından, site Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bugün Türkiye'den erişime kapatıldı. BTİK kapatma kararını ise şu ifadelerle açıkladı: “5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (ozguruz.org) hakkından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 26/01/2017 ve 490.05.01.2017-38573 karar istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından idari TEDBİR uygulanmaktadır.



Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Twitter hesabından sitenin kuruluşunu şöyle duyurmuştu:



Heyecan içindeyiz. Gece takvimler 24 Ocak’a döndüğünde yeni web sitemizin kuruluşu duyurulacak. İnsanlık için küçük, bizim için büyük adım. 24 Ocak. Uğur Mumcu’yu anıyor&yaşatıyoruz. Nihayet ve yeniden başlıyoruz. #özgürüz http://ozguruz.org Facebook: Özgürüz Bizi izleyin.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin