SOMERA'dan sosyal medyada sınır ötesi işbirliği!

Sosyal medya analiz platformu SOMERA, analiz algoritmaları alanında faaliyet gösteren 'Crimson Hexagon' ile işbirliğine gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
SOMERA'dan sosyal medyada sınır ötesi işbirliği!

Sosyal medya analiz ve araştırma platformu SOMERA, sosyal medya analitik software sağlayıcısı Crimson Hexagon ile işbirliğini başlattı. 



SOMERA, Crimson Hexagon’un ForSight platformu uygulaması sayesinde, ilgili sosyal medya konuşmalarını tanımlayarak, müşterilere güçlü ve kullanılmaya uygun sosyal medya içgörüsü sağlayacak.



Sosyal medya analiz teknolojisi Crimson Hexagon’un ForSight ile Somera, bankacılık, medya ve TV yayını alanındaki müşteri listesinin stratejik ihtiyaçlarını karşılayacak. Somera; Crimson Hexagon ForSight ile derinlemesine konuşma analizlerini ve tüketici araştırmalarını, kendi raporlarına ve müşterileri için danışmanlık hizmetlerine dahil ediyor olacak. 



SOMERA’nın Baş Operasyon Yöneticisi Sercan Çelebi konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sosyal medya; müşteri içgörüsü trendleri ve görüşleri için çok önemli bir kaynak. Her sosyal kanalın kendi öncü topluluğu ve diğerlerinden ayrışan bir karakteri var. Ayrıca her bir mecranın teması düzenli olarak değişiyor, bir gün politika ön planda iken, başka bir dönemde futbol öne çıkabiliyor. Bunun bir iz düşümü olarak mecranın temasına göre bireylerin, müşterilerimizin Facebook’taki paylaşımları da Twitter ve bloglardaki paylaşımlardan farklılık gösterebiliyor. Buradaki iç görüyü mecra ve tema farklılıklarını da hesaba katarak ortaya çıkarmak, daha geniş bir perspektif, daha derinlemesine bir veri seti ve en iyi teknolojiyi gerektiriyor. Bunu yapmak için Crimson Hexagon’u başlıca çözüm ortağımız olarak seçtik. 



Ortaklığımız sayesinde, portföyümüzde bulunan Nutella (Ferrero), L’oreal, Garanti, Star TV ve Ay Yapım gibi müşterilerimize doğru ve üzerine strateji inşaa edebilecekleri sosyal medya içgörüsü sağlayabiliyoruz. Crimson Hexagon’un ForSight platformunun şimdiye kadar uygulanmamış “görüş analiz algoritması” sürece insan aklını dahil ediyor. Veri odaklı içgörü ve sonuçları elde etmek için insan aklına göre eğitilmiş bu sistem sayesinde insan aklıyla aynı incelemeyi ve ayrıştırmayı yapabiliyoruz, sistemsel sapma veya hataları böylece sürecimizden elimine etmiş oluyoruz. Crimson Hexagon’un teknolojisi, sadece sosyal medya konularını ya da yorumları kapsamakla kalmıyor, aynı zamanda bir marka ya da ilgi alanı hakkında gerçek bir duygu ve düşünce bakışı sağlıyor. İdeal bir ortak aradığımız zamanda, bize derinlemesine içgörü sağlayacak olan özelliklerine ve faydalarına baktığımızda, tecrübelerimize göre Crimson Hexagon araçlarının sağladığı zeka ve kullanıcı dostu olma özelliğini veren daha yakın bir şirket yoktu” dedi. 



Crimson Hexagon, tam Twitter büyük datası erişimi ile birlikte, birçok ilave küresel sosyal medya içerik kaynağı toplamakta ve arşivlemektedir. Crimson Hexagon’un ForSight platformu şu an, 500 milyardan fazla sosyal medya gönderisinin bulunduğu bir veri kütüphanesine sahip.



Crimson Hexagon iki günde bir veri tabanına bir milyar gönderi ekliyor. Bu talep edilen sosyal verinin büyüklüğü ve genişliği, SOMERA gibi Crimson Hexagon’un küresel ortaklarına, stratejik ticari karar almalarına yardımcı olan güçlü müşteri içgörüsü sağlayarak, sosyal medya konuşmalarının kapsamlı bir analizini yapma ve 2008’e kadar ulaşılabilir veri ve sonuçları karşılaştırma imkanı veriyor.



Crimson Hexagon EMEA (Avrupa – Orta Doğu – Asya) satış direktörü Luke Moore ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "SOMERA ile ortaklığımız sayesinde, markalar için önemli iş kararları konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla, müşterilerin sosyal medyayı nasıl kullandıklarını derinlemesine analiz etme ve işlemeye uygun içgörüyü sağlama becerisine sahibiz. Somera'ya; bankacılık, medya ve TV alanındaki müşterilerine sunduğu hizmetleri geliştirmeye devam etmesi konusunda yardımcı oluyoruz." 



SOMERA gibi küresel ortaklar için ideal olan, ForSight platformunu güçlendiren, her dilde ve dilden bağımsız olarak analiz yapabilen patentli analiz algoritmasıdır. Müşteriler, ilave karmaşık kurulum işlemleri olmaksızın, Crimson Hexagon'un küresel içerik kaynağını ve dile bağlı analiz yetkinliğini kolaylıkla geliştirebilir” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin