soL'a da MİT TIR'ları davası!

Sol Haber'in eski Sorumlu Müdürü Hafize Kazcı'nın 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol
soL'a da MİT TIR'ları davası!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasının ardından Sol Haber'in eski Sorumlu Müdürü Hafize Kazcı için aynı haber nedeniyle "gizliliği ihlal" suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Kazcı, "Ülke menfaatini gözetir şekilde görevini yapmamak, hassas davranmamak" ile suçlanıyor. Duruşmanın 9 Mart 2016 tarihinde görülecek.



Cumhuriyet tarafından yayımlanan Adana'da durdurulan MİT TIR'larının içinde silah ve mühimmat bulunduğunu ortaya koyan haber ve görüntülerine yayın yasağı getirilmesini hukuksuz ilan ederek haberi yayımlayan soL hakkında da "gizliliği ihlal" suçlamasıyla dava açıldı. Sol Haber'in eski Sorumlu Müdürü Hafize Kazcı’ya “Gizliliği ihlal” suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.



Yine bir ihbar maili



soL'a dönük soruşturma süreci bir ihbar mailiyle başlatıldı. Ankara Emniyeti’ne M. A. isimli bir şahıs tarafından gönderilen ihbar mailinde, “MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin olan belgelerin Facebook’ta paylaşıldığını gördüm. Belgeleri paylaşan sayfa: Sol Gazetesi” denilerek, erişime kapatılmış olan haberin paylaşım linklerine (http://haber.sol.org.tr/turkiye/erisim-engellendi-yeniden-yayimliyoruz-suriyeye-muhimmat-tasiyan-mit-tirlarina-iliskin) yer verildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin