Sokaklar karıştı, bir gazeteci yaralandı

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında bulunan Amigdaleza'da düzenlenen gösteride arbede çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sokaklar karıştı, bir gazeteci yaralandı

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında bulunan Amigdaleza'da kendilerini 'hükümet karşıtı anarşist' olarak tanımlayan bir grup, göçmen kabul merkezlerinin kapatılması için gösteri düzenledi. Polisin müdahale ettiği gösteride, bir gazeteci yaralandı, bir kişi gözaltına alındı.



Amigdaleza'daki göçmen kampının önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, Yunanistan'da bulunan bütün göçmen kabul merkezlerinin kapatılmasını ve göçmenlerin serbest bırakılmasını istedi.



'Utanç kamplarını kapatın', 'Herkese özgürlük' şeklinde slogan atan göstericiler kampa girmeye çalıştı. Yunan çevik kuvvet ekipleri, göstericilerin kampa girmesine izin vermedi. Bunun ardından göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Arbede sırasında bir gazeteci yaralanırken, bir gösterici de gözaltına alındı.



Yunanistan'da ilk göçmen kabul merkezi 2012 yılında Atina yakınlarındaki Amigdaleza bölgesinde faaliyete geçirilmişti. Burada bulunan kampta geçen hafta Pakistan vatandaşı bir göçmenin intihar etmesi üzerine kampı ziyaret eden Kamu Güvenliği Bakan Vekili Yannis Panusis, "Gördüğüm şeylerden dolayı utanç duyuyorum. En kötü faşistin bile buradaki manzara karşısında yüreği sızlar" açıklamasında bulunmuştu. Kamplarda, kaçak yollarla Yunanistan'a gelen mülteciler kalıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin