Sokaklar karıştı, 2 gazeteci yaralandı

İstanbul Okmeydanı'ndaki gösterileri takip eden Anadolu Ajansı muhabirlerinin vücutlarına saçma isabet etti.

Google Haberlere Abone ol
Sokaklar karıştı, 2 gazeteci yaralandı

Okmeydanı'ndaki gösterileri takip eden Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Melik Fırat Yücel ve fotomuhabiri Şebnem Coşkun, saçmayla yaralandı. 



Şark Kahvesi'nde atılan molotofkokteyli nedeniyle bir iş yerinde çıkan yangını görüntülemek için olay yerinde bulunan AA ekibine, göstericilerin bulunduğu noktadan gelen kaynağı belirsiz saçmalar isabet etti. 



Saçmaların isabet ettiği Yücel elinden ve bacağından, Coşkun ise bacağından hafif yaralandı. 



Olayın ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Yücel ve Coşkun'a, 3 günlük rapor verildi. 



AA fotomuhabiri Şebnem Coşkun, polislerin bulunduğu noktada olayları takip ettiklerini anlatarak, şunları söyledi:



"Ne olduğu belli olmayan bir ses duyduk. Bu sırada kameraman arkadaşımın elinin kanadığını fark ettim. Ben de acı duyuyordum ancak ne olduğunu anlayamadık. Daha sonra aydınlık bir yere gittiğimizde arkadaşımın eline ve bacağına saçmaların isabet etmiş olduğunu fark ettik. Benim bacağımda da isabet eden saçmalar nedeniyle şişlik ve morluk oluştu. Hastaneden üç günlük rapor verildi." 



Kameraman Melik Fırat Yücel de yangına müdahale eden itfaiye ekibinin, göstericilere yangının insani bir durum olduğunu, kendilerine taş atmamalarını anons ettiğini dile getirdi. 



Yücel, anons üzerine göstericilerin taş atmayacağı düşüncesiyle itfaiye ekibinin arkasından yanan iş yerinin yakınına gittiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:



"Yangına müdahaleyi görüntülediğimiz sırada, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki göstericilerin bulunduğu yerden bazı sesler duyduk. Seslerin hemen ardından elimde ve bacağımda bir acı hissettim. Elimden kan aktığını fark ettim. Kan akan yerde şişlik bulunduğunu görerek bastırırken elimden bir saçma çıktı. Bu durum üzerine bacağımı kontrol ettiğimde bir saçmanın da orada olduğunu gördüm. Saçmaları çıkarıp hastaneye gittik." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin